

Vandmelongazpacho er en af mine sommerfavoritter i suppekategorien.
En dag, hvor jeg ikke havde vandmelon, men cantaloupemelon på hånden, fik jeg lavet denne gazpachoversion, som viste sig at være mindst lige så lækker, som vandmelonversionen af suppen.
Alt i alt en meget forfriskende og læskende suppe, der ligger let i maven og er helt perfekt på de varme dage, hvor koldskål ellers er det eneste tiltalende.
Suppen toppes med lækre hvidløgs-korianderrejer for et skud mættende og letfordøjelige proteiner.
TIP! Hav melon, tomater og agurk liggende på køl for en koldere suppe – eller tilsæt isterninger inden servering.
Melongazpacho med hvidløgs-korianderrejer til 2 personer
Hvidløgs-korianderrejer
350g rå tigerrejer eller andre store rejer – ferske eller optøede
6 fed hvidløg
1 lille potte frisk koriander (kan du ikke lide koriander, kan du bruge krus- eller bredbladet persille i stedet)
Havsalt og limesaft
Olivenolie til stegning
Melongazpacho
800g sød og moden cantaloupemelon (vægt uden skal og kerner)
400g tomat (gerne store og hårde tomater)
200g agurk
Havsalt, sort peber og limesaft
Olivenolie
Hvidløgs-korianderrejer
Pil hvidløgsfedene og skær dem i fine tern.
Svits hvidløgsternene godt af i olivenolie på en pande.
Rens rejerne (skal og hale må gerne blive siddende, eller du kan pille dem af) og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
Tilsæt rejerne til hvidløgspanden. Lad rejerne stege et par minutter.
Hak korianderen fint.
Når rejerne er blevet lyserøde og næsten gennemstegte, tilsættes den finthakkede koriander.
Lad rejerne stege et lille minuts tid og smag til med havsalt og limesaft.
Rejerne kan trækkes på spyd for en lidt finere servering, eller blot dumpes op i suppen, når den er færdig.
Melongazpacho
Halver melonen og skrab kernerne ud.
Befri melonkødet fra skallen.
Skræl tomaterne (store og hårde tomater er nemme at skrælle med en almindelig kartoffelskræller, alternativt kan tomaterne også flås. Flåede tomater: skær et lille kryds i bunden af hver tomat. Sænk tomaterne ned i en gryde med kogende vand og fisk dem op efter 30 sekunder. Læg straks tomaterne ned i en skål med iskoldt vand (gerne med isterninger i). Når tomaterne er kølet af, er det nemt at flå skrællen af dem).
Skræl agurken.
Kombiner melon, tomat, agurk og 2 spsk. olivenolie i en foodprocessor eller blender og blend ingredienserne sammen til en blød og klumpefri suppe.
Smag suppen til med havsalt, sort peber og lidt limesaft.
Retten samles
Server melongazpachoen med et dryp olivenolie og de lækre hvidløgs-korianderrejer.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!