

Min hidtil bedste rootzabund – mild, lækker og man glemmer næsten, at det bare er grøntsager!
Og ja, hvis du ikke ved, hvad en rootza er, så har du måske luret det nu.
Det er ligesom en pizza, hvor bunden bare er lavet af revne rodfrugter i stedet for en kornbaseret dej.
Her har jeg valgt at bruge pastinak, der giver en ret neutraltsmagende bund, men alle slags rodfrugter, søde kartofler og kartofler kan bruges og i forskellige kombinationer.
Til 1 bageplade – nok til 2 personer og måske lidt rester
Bund
575g pastinakker (renset vægt)
4 store æg
1 stor tsk. havsalt
1 tsk. sort peber
2 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret persille
2 strøgne spsk. FiberHUSK
Tomatsauce
2 dåser hakkede tomater á 400ml eller en tilsvarende mængde friske tomater i tern
3 rødløg
2 fed hvidløg
Smag til med tørret oregano eller en ren ‘Italiensk krydderiblanding’, chilipulver, kokospalmesukker, havsalt
Olivenolie til stegning
Hakket oksekød
200g hakket oksekød
Havsalt, sort peber og citronsaft
Olivenolie til stegning
Toppings
200g champignoner
1 lille potte frisk kruspersille
4 spsk. græskarkerner, tørristede
Tomatsauce
1. Pil rødløgene og hvidløgsfedene og hak begge fint.
2. Svits løg og hvidløg af i olivenolie.
3. Tilsæt tomaterne og lad saucen koge ind – jo længere jo bedre.
4. Smag til med krydderier og havsalt.
Bund
1. Skræl pastinakkerne og riv dem groft på et rivejern.
2. Rør revne pastinakker, æg, havsalt, sort peber, tørret persille og oregano sammen.
3. Drys FiberHUSK ud i grøntsagsdejen og rør dejen grundigt sammen.
4. Bred grøntsagsdejen jævnt ud på en bagepapirsbeklædt bageplade.
5. Bag bunden i en forvarmet ovn på 200C i ca. 30 minutter eller indtil bunden er fast og tør, men stadig smidig.
Hakket oksekød
1. Svits det hakkede oksekød af i olivenolie.
2. Når kødet er gennemstegt, smages det til med havsalt, sort peber og citronsaft.
Rootzaen samles
1. Tag bunden ud af ovnen (efter ca. 30 minutters bagetid) og top med tomatsauce og hakket oksekød.
2. Skær champignonerne i skiver og fordel dem over rootzaen.
3. Stil rootzaen tilbage i ovnen og giv den ca. 15-20 minutter på 200C.
Den færdigbagte rootza toppes med finthakket persille og tørristede græskarkerner.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.