

Blendede grøntsagssupper er fantastiske, når man gerne vil spise flere – ja, måske har du gættet det? – grøntsager!
Det meste kan gemmes i sådan en blendet suppe (hvis der altså er behov for at gemme noget) og man får nemt spist to skålfulde grøntsager, uden at man egentligt opdager det.
Her får du opskriften på en let sødlig gulerodssuppe smagt til med krydret chili og syrlig lime.
Suppen serveres med sesampaneret kalkunbryst og persille.
Til 2 personer
Sesampaneret kalkunbryst
300g kalkunbryst
1 æg
4 spsk. sesamfrø
2 spsk. mandelmel
2 tsk. stødt mild paprika
2 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
Havsalt og sort peber efter smag
Gulerodssuppe
800g gulerødder
200g porre
7-10 dl god, kraftig kyllingefond eller grøntsagsbouillon
Smag til med havsalt, lidt chilipulver og masser af limesaft
1 håndfuld frisk bredbladet persille
Sesampaneret kalkunbryst
Rør sesamfrø, mandelmel og krydderier sammen til en panering.
Pisk ægget sammen.
Vend kalkunbrystet i æggemassen og derefter i sesampaneringen – sørg for at hele kalkunbrystet er godt dækket.
Læg kalkunbrystet i et ovnfast fad og steg det i en forvarmet ovn på 160C i 30-45 minutter eller indtil brystet er gennemstegt og kødsaften klar.
Skær kalkunbrystet i skiver.
Gulerodssuppe
Rens porren og skær den i grove skiver.
Skræl gulerødderne og skær dem i grove skiver.
Kombiner porre, gulerødder og kyllingefond i en gryde og bring gryden i kog.
Skru ned for varmen og lad grøntsagerne simres møre under tippet låg.
Blend suppen glat med en stavblender og smag til med havsalt, chilipulver og masser af limesaft.
Retten samles
Hak den bredbladede persille groft.
Anret suppen i skåle og top med skiver af kalkunbryst og frisk persille.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!