

Jeg er normalt ikke så meget for lammekød (det vokser ligesom i munden og smager af harsk uld (for vi ved jo alle sammen, hvordan harsk uld smager…)), men nogle gange (særligt, når det er fedtfattige udskæringer) går det an.
Fx som her, hvor lammesteaks strimles og serveres i salattacos med melon-myntesalsa.
Hvis du ikke kan få fat i gode lammesteaks (eller ikke bryder dig om lam), så kan en oksebøf også sagtens bruges – eller kylling (gerne lårkød uden skind og ben) eller hvid fast fisk for den sags skyld.
Der er rig mulighed for at variere og improvisere.
Til 2 personer
Lam
2 lammesteaks á ca. 125-150g
2 fed hvidløg
Saft og revet skal af ½ økologisk citron
Havsalt og sort peber
Klaret smør til stegning
Melonsalsa
2 grønne squash
400g Galia melon (vægt uden skræl og kerner)
1 lille potte frisk mynte
Dressing af mild olivenolie, citronsaft og havsalt
Lynsyltede rødløg
Du finder opskriften her
I øvrigt
8-10 grønne salatblade eller spidskålsblade
4 forårsløg
1 avocado
Lam
1. Pil hvidløgsfedene og pres dem eller hak dem fint.
2. Gnid lammebøfferne ind i hvidløg, fintrevet citronskal, havsalt og sort peber og dryp dem med citronsaft.
3. Lad bøfferne marinere 30-60 minutter (på køl eller ved stuetemperatur).
4. Steg bøfferne i klaret smør i ca. 1-3 minutter på hver side alt afhængig af, hvor tilberedt, du ønsker kødet. Lad kødet hvile et par minutter, inden det skæres i strimler.
Lynsyltede rødløg
Du finder opskriften her.
Melonsalsa
1. Skær squash og melonkød i små tern.
2. Hak mynten fint.
3. Bland squash, melon og mynte sammen og overhæld salsaen med en dressing af olivenolie, citronsaft og havsalt.
I øvrigt
1. Klargør salatbladene.
2. Skær forårsløgene i tynde strimler.
3. Halver avocadoen, fjern stenen, lirk kødet fri fra skallen med en spiseske og skær de (hele) halve avocado i tynde skiver på langs.
Retten samles
Fyld salatbladene med melonsalsa, lammestrimler, lynmarinerede rødløg, avocadoskiver og et sprødt drys forårsløg.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!