

Jeg må bringe en LILLE advarsel i forbindelse med denne opskrift.
Lakridsmandlerne er stærkt, stærkt vanedannende og laves helt og aldeles på eget ansvar!
Lidt dramatisk, tænker du måske? Lav dem og se så, om du ikke ved, hvad jeg mener…
De små lakridsklumper er en absolut formidabel snack – masser af sunde og mættende enkeltumættede fedtsyrer fra mandlerne og naturlig sødme fra lakridspulveret.
For lakrids er nemlig meget sødt.
Og jeg snakker selvfølgelig ikke om lakrids i form af Piratos eller Kattepotter (der er tilsat en masse sukker).
Jeg snakker om lakridsrod (Glycyrrhiza glabra) og alle de produkter (fx lakridspulver og lakridsekstrakt), der kan udvindes af den.
Det er stoffet glycyrrhizin, som findes i lakrids, der leverer den søde smag. Det estimeres, at glycyrrhizin er op til 50 gange sødere end sukker!
Lakridsekstrakt (som er mere potent og sødt i smagen end lakridspulver) kan derfor med fordel bruges som sødemiddel til nogle ting. Jeg bruger det fx som supplement til kokospalmesukker, honning og ahornsirup i ting, hvor en mild lakridssmag også vil passe (fx syltetøj eller frugtgrød). På den måde kan mængden af ‘kulhydrattungt og blodsukkerbelastende’ sødemiddel reduceres lidt.
Men det er ikke kun din mad, som lakridsrod kan berige – det er også dit helbred!
Lakridsrod har været anvendt medicinsk i tusinder af år og bruges indenfor naturmedicinen bl.a. ved fordøjelsesproblemer (fx mavesår, reflux, leaky gut, inflammation og irritation i mave-tarmsystemet), ved ondt i halsen og ved hoste og bronkitis for at nævne nogle få anvendelsesområder.
Har du problemer med for højt blodtryk bør du generelt begrænse dit indtag af lakrids og hvis du har brug for lakrids som kosttilskud, bør det være i DGL-form (DGL = deglycyrrhized licorice / deglycyrrhizinated licorice = lakrids(ekstrakt), hvor glycyrrhizin (stoffet, der bl.a. kan hæve blodtrykket) er fjernet). Hvis du er i tvivl om hvad, der er det rette for dig, så er du altid velkommen til at kontakte mig på mail@sabinemurati.dk
Og nu vil du sikkert rigtig gerne have den opskrift på de lakridsmandler? Den kommer her:
Du skal bruge
200g mandler
4 tsk. lakridsekstrakt fx engelsk lakrids pulver fra Naturdrogeriet
1 tsk. vanillepulver
1. Start med at riste mandlerne, på en tør pande, over middel varme.
2. Rør 2 tsk. lakridsekstrakt ud i 1 dl vand.
3. Når mandlerne begynder at knitre og tage farve, hældes lakridsvandet ved.
4. Rør grundigt rundt i mandlerne imens lakridsvandet fordamper.
5. Når lakridsvandet er fordampet, hældes mandlerne over på en tallerken.
6. Lad mandlerne køle helt af
7. Hæld mandlerne op i en skål og drys med 2 tsk. lakridsekstrakt og 1 tsk. vanillepulver.
8. Vend grundigt rundt i mandlerne, så de dækkes jævnt med lakrids- og vanillepulver.
9. Nyd mandlerne straks eller opbevar dem i et lukket glas til senere brug.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.