

Inden der for alvor går december, brunkagekrydderi og andesteg i bloggen (it’s coming!!!), så får du lige opskriften på en virkeligt lækker og virkeligt ikke-julet kage (som du dog sagtens kan nyde i december – kagen er fx genial som dessert til nytår).
Frossen blåbærdrøm er kagens navn og den er vitterligt lidt af en drøm – den smager skønt og så er den betagende smuk at se på (jeg tror ikke, at man kan forlange mere af en kage, vel?)
Kagen kan i princippet laves med de fleste slags bær og frugter i samme mængder, som angivet i opskriften.
Jeg forestiller mig, at fx jordbær, hindbær, banan eller mango vil være gode bud – du kan vælge en slags bær/frugt, som jeg fx har gjort med blåbær, eller du kan mikse lidt forskelligt sammen.
Mandlerne kan skiftes ud med andre nødder, kakaopulver og nibs kan udelades osv.
Opskriften kan bruges som en rammeopskrift med plads til dine eksperimenter.
Med det sagt er kombinationen som beskrevet her, fantastisk lækker – et hit for alle, der er vilde med bær, cremet fyld og chokolade!
Til 1 springform – kage til 10-12 personer
Bund
200g mandler
200g dadler (gerne Medjool), uden sten
50g kakaopulver
50g kokosolie uden smag
35g kakaonibs
Fyld
300g cashewnødder
100g kokosolie uden smag
100g kokosmælk – den fede, faste del fra en dåse kokosmælk (indhold kun kokos og vand), som har stået på køl
100g ahornsirup
300g blåbær (friske eller frosne – gå efter vilde/ægte blåbær)
Topping
100g blåbær (friske eller frosne – gå efter vilde/ægte blåbær)
Fyld step 1
1. Læg cashewnødderne op i en varmefast skål eller i en gryde og dæk dem med kogende vand.
2. Lad cashewnødderne stå i blød i 30-60 minutter.
Bund
1. Blend mandlerne til groft mel i en foodprocessor eller stærk blender.
2. Tilsæt udstenede dadler, kakaopulver og kokosolie og blend ingredienserne sammen til en ensartet, klistret dej.
3. Fordel dejen i en bagepapirsbeklædt springform – brug dine hænder til at fordele massen.
4. Drys bunden med kakaonibs og pres dem let ned i dejen.
Fyld step 2
1. Kombiner kokosmælk (den fede, faste del) og kokosolie i en kasserolle og varm blandingen op over middel varme til alt er smeltet sammen og er uden klumper.
2. Når cashewnødderne har ligget tilpas længe i blød (30-60 minutter – se step 1 ovenfor), hældes iblødsætningsvandet fra.
3. Kombiner cashewnødder, den varme kokosblanding og ahornsirup i en foodprocessor eller stærk blender og blend ingredienserne sammen til en let grynet masse.
4. Tilsæt blåbærene og blend nu ingredienserne sammen til en fed, glat creme uden klumper. Det kan godt tage 5-10 minutter.
Kagen samles
1. Fordel blåbærcremen over kagebunden og top med 100g blåbær.
2. Dæk kagen til og stil den i fryseren i minimum 8 timer eller indtil den er gennemfrossen.
Ved servering
1. Tag kagen ud af fryseren 10-20 minutter inden den skal spises, så den er til at skære i.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.