

Jeg spiser sjældent kyllingebryst ‘bare sådan’. Jeg synes tit, at det bliver for tørt og for kedeligt.
Jeg er nok bare mere en ‘lårkød-og-helle-for-kyllingeleveren!’-type.
Som ‘pulled chicken’ går kyllingebryst dog fint an, da det oftest tilberedes i en lækker sauce, der gør det hele lidt mere saftigt og spændende.
Her består saucen primært af tomat, appelsinsaft og dadler samt diverse krydderier.
Hvis du vil have en mere røget og ‘BBQ-agtig’ smag, kan du smage saucen til med stødt røget paprika.
Fik jeg sagt, at denne opskrift er oplagt til food prep? Lav en dobbeltportion og frys kødet ned i individuelle portionsanretninger, så er der nemt protein til andre måltider.
Her ser du kyllingen serveret med en fiberrig salat, men det smager fantastisk i alt lige fra salatwraps til omeletter til fyld i en avocado eller en bolle.
Har du ikke en slow cooker, kan du sagtens anvende din ovn og en Römertopf i stedet.
Sæt stegesoen i blød efter producentens anvisning og følg derefter fremgangsmåden, som beskrevet nedenfor.
Sæt den fyldte Römertopf i en kold ovn og skru op på 100C. Tilbered kyllingebrystfileterne i 8-10 timer, som beskrevet.
Tomat-appelsin-daddelsauce
200g løg
2 fed hvidløg
1 ds. hakkede eller flåede tomater á 400 ml
4-6 dl friskpresset appelsinjuice (saften af 4-6 appelsiner)
100g dadler uden sten
Smag til med havsalt, sort peber, stødt mild paprika og chiliflager
Olivenolie til stegning
Pulled chicken – der er kylling til 2 personer + rester til madpakken
3 store kyllingebrystfileter uden skind og ben
1 portion tomat-appelsin-daddelsauce
Havsalt
Kålsalat – der er salat til 2 personer
300g hvidkål eller spidskål
300g gulerødder
1 stor rød peberfrugt
1 bdt. forårsløg
Dressing af mild olivenolie, citronsaft og havsalt
Tomat-appelsin-daddelsauce
Pil løget og skær det i fine tern.
Pil hvidløgfedene og hak dem groft.
Hak dadlerne groft.
Start med at svitse løg og hvidløg af i olivenolie.
Tilsæt dadlerne og lidt efter de hakkede tomater og appelsinjuicen (start med 4 dl).
Lad sagerne koge sammen over lav varme og hyppig omrøring – pas på, at gryden ikke brænder på.
Når alt er kogt mørt og konsistensen er blevet tykkere, blendes saucen glat med en stavblender.
Smag saucen til med havsalt, sort peber, paprika og chiliflager. Tilsæt evt. mere appelsinjuice for smag eller justering af konsistensen. Lad gerne sauce simre ind i yderligere 5-10 minutter.
Saucen er i øvrigt også god som BBQ-sauce til fx rødt kød og så kan den også spises, hvor du ellers ville have brugt ketchup.
Pulled chicken
Læg kyllingebrystfileterne i slow cookeren og hæld tomat-appelsin-daddelsaucen over.
Tilbered kyllingebrystfileterne på LOW i 8-10 timer.
Når kyllingebrystfileterne er færdige, fiskes de op af slow cookeren og lægges i et fad.
Træk kødet fra hinanden med to gafler. Tilsæt skefulde af marinaden (fra bunden af slow cookeren) til du synes, at konsistensen er passende.
Smag til med havsalt.
Kålsalat
Snit hvidkålen fint – gerne på et mandolinjern.
Skræl gulerødderne og riv dem groft.
Halver peberfrugten og fjern stilk, frø og stole. Skær peberfrugten i fine strimler.
Skær forårsløgene i tynde skiver.
Bland alle grøntsagerne sammen og overhæld salaten med en dressing af olivenolie, citronsaft og havsalt.
Retten samles
Anret salaten og top med pulled chicken.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!