

Kylling i fad er altid et hit – det er nemt, smager godt og grøntsagerne i bunden kan varieres i det uendelige alt efter årstid, smag og behag og hvad grøntsagsskuffen lige byder på.
Denne omgang ‘kylling i fad’ er lavet med inspiration fra det franske køkken (poulet au thym et miel) og det smager så englene synger!
Det er virkeligt lækkert at smøre kyllingen med honning – skindet bliver sprødt og lækkert glaseret og så giver den aromatiske timian i øvrigt en helt fantastisk smag.
Hvis du mangler lidt grønt og sprødt til måltidet, kan du servere en simpel grøn salat til kylling og grøntsager.
Til 2 personer
2 hele kyllingelår
15 kviste frisk timian
1 stor spsk. honning
2 spsk. olivenolie
Havsalt og sort peber
2 mellemstore søde kartofler
400g gulerødder
200g æble
200g små rødløg (på størrelse med perleløg) eller almindelige, store løg
1 helt hvidløg
Havsalt og sort peber
1. Pil løgene (hvis du anvender små løg, skal de anvendes hele – anvender du almindelige løg, skal de skæres i både (del hvert løg i 6-8 både)).
2. Pil hvidløgsfedene.
3. Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette, ikke alt for store, bidder.
4. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette, ikke alt for store, bidder.
5. Fjern stilk og kernehus på æblet og skær det i grove tern.
6. Bland løg, hvidløg, kartofler, gulerødder og æble sammen i et ovnfast fad og krydr med havsalt og sort peber.
7. Læg kyllingelårene på grøntblandingen.
8. Pil bladene af timianstilkene og rør timian, honning og olivenolie sammen til en pasta.
9. Smør kyllingelårene med honningpastaen og krydr med lidt havsalt og sort peber.
10. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 175C i ca. 90 minutter eller indtil kyllingelårene er møre og gennemstegte.
11. Hvis grøntsagerne ikke fået nok, kan de få 10-15 minutter ekstra på 200C, når kyllingelårene er taget fra.
12. Server de honningglaserede kyllingelår med fadgrøntsagerne og evt. en grøn salat til.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.