

Jeg er bidt af en gal sweet potato toast for tiden!
Det er egentligt ikke andet end ovnbagte skiver af sød kartoffel, men det føles alligevel lidt anderledes og meget brødagtigt, når man spiser dem som højtbelagte madder – læs hvordan du laver sweet potato toast her.
Her er der tale om lidt af en luksusversion af højtbelagt smørrebrød, som er toppet med avocadomos, pulled beef lavet i Römertopf, mangosalsa og lynsyltede rødløg.
Hvis du har behov for mere grønt, kan du servere madderne med en simpel grøn salat eller en salat af fintsnittet spidskål til.
Til 2 personer + rester af kød og rødløg
Pulled beef
1 kg okse- eller kalveskulder med ben
Havsalt og sort peber
Klaret smør
200g løg
2½ dl kyllingefond
Lynsyltede rødløg
Du finder opskriften her
Sweet potato toast
Du finder opskriften her
Mangosalsa
1 stor moden mango
1 bdt. forårsløg
1 lille potte frisk kruspersille
Saften af 1 lime
Havsalt
I øvrigt
2 avocado
Pulled beef
1. Start med at lægge Römertopfen i blød efter producentens anvisning
2. Krydr kødet med rigeligt havsalt og sort peber og brun det godt af i klaret smør.
3. Pil løget og skær det i fine tern.
4. Læg det brunede kød op i Römertopfen.
5. Steg nu løgene brune og bløde på kødpanden.
6. Fordel de stegte løg over kødet i Römertopfen. Hæld evt. kyllingefonden på kødpanden, så du er sikker på at få al saft og kraft med, inden fonden hældes ned i bunden af Römertopfen.
7. Sæt låg på stegesoen og sæt den i en kold ovn på 125C.
8. Lad kødet stege i 5-6 timer.
9. Efter 5-6 timer hældes det meste, men ikke al, væden fra Römertopfen (gem det fx til suppe eller sovs).
10. Skru ovnen op på 175C og sæt Römertopfen i ovnen endnu 1 time.
11. Tag kødet op af Römertopfen og læg det i et fad.
12. Pil benstykkerne og de værste sener og fedtklumper fra.
13. Brug to gafler til at trække kødet fra hinanden.
14. Et par spiseskefulde af væden fra Römertopfen, hældes over kødet for smag, saft og kraft.
Lynsyltede rødløg
Du finder opskriften her.
Sweet potato toast
Du finder opskriften her.
Mangosalsa
1. Skræl mangoen, skær kødet fra stenen og skær kødet i tern.
2. Skær forårsløgene i tynde skiver.
3. Hak persillen fint.
4. Rør frugt og grøntsager sammen og overhæld salsaen med limesaft og lidt havsalt.
I øvrigt
1. Halver avocadoerne, fjern stenen og skrab kødet ud.
2. Mos kødet groft med en gaffel.
Retten samles
Sweet potato toast toppes med avocadomos, pulled beef, mangosalsa og lynsyltede rødløg.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!