

Kender du det, når man synes, at man ser den samme ting alle steder? Uanset hvor man kigger hen, så er det der.
Sådan havde jeg det for noget tid siden med sweet potato toast (SPT) på Instagram – de var ALLE steder.
I starten tænkte jeg bare – ja, de ser da meget lækre ud.
Så begyndte jeg at tænke, at jeg nok måtte prøve at lave dem.
Og til sidst gav jeg mig i kast med projektet, lettere irriteret, for nu måtte det også stoppe med al den ‘sweet potato toast mig her og sweet potato toast mig der’.
Men i virkeligheden var det først der, at det hele begyndte.
For holy moly, hvor er SPT en fantastisk ting (og ja, det er bare skiver af ristet sød kartoffel), som jeg nu har lavet hver uge siden.
Uanset om du kategorisk undgår brød, eller om du er brødspiser, men bare gerne vil prøve noget nyt en gang imellem, så er jeg sikker på, at SPT nok skal blive et hit – det er super nemt at lave og rigtig lækkert!
Kartoffelskiverne kan laves i en brødrister, men da jeg ikke har sådan en, får du her min fremgangsmåde i ovn.
SPT kan toppes med lige præcis, hvad du har lyst til (og du kan også lave ‘minipizzaer’ på bundene) – på billedet ser du en frokosttallerken med en mad med most avocado, citronsaft og havsalt samt et spejlæg med havsalt, sort peber og ‘Everything but the bagel seasoning’ og en mad med spinatpesto, tomat, forårsløg, havsalt og sort peber.
Alle slags søde kartofler kan bruges og det tænker jeg også, at almindelige kartofler kan (jeg har bare ikke fundet nogle, der er tilpas store endnu).
Du skal bruge
De største mest koloenorme søde kartofler, som du kan finde (jo større skive, jo mere pålæg = nam!)
Lidt fedststof fx ghee eller klaret smør.
1. Vask og skrub de søde kartofler grundigt. Dup dem tørre.
2. Skær kartoflerne i ca. 1 cm tykke skiver.
3. Gnid skiverne ind i lidt fedtstof på begge sider (fx smeltet ghee eller klaret smør) og læg dem på en bagepapirsbeklædt bageplade.
4. Bag kartoffelskiverne i en forvarmet ovn på 200C varmluft indtil de er gennembagte og halvsprøde udenpå (de skal gerne kunne holdes og spises som almindeligt brød) – det tager typisk 30-45 minutter. Vend kartoffelskiverne et par gange undervejs for jævn bagning.
5. Lad kartoffelskiverne køle af og top dem med pålæg og toppings efter ønske.
6. Du kan sagtens lave flere ‘toastbrød’ og gemme dem på køl. Skiverne kan spises kolde eller lunes i ovnen.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!