

Kompakt, klæg, mørk og intens – præcis som en chokoladekage skal være (ikke, at jeg ikke også spiser svampede og luftige chokoladekager, men altså…)
Kagen indeholder kun 8 ingredienser og når først du har bagt den søde kartoffel (brug gerne en rest fra aftensmaden fx), så er den lynende hurtig lige at bikse sammen.
Chokoladekagen er fryseegnet og smager faktisk bedre efter en tur i fryseren. Helt perfekt, hvis du vil have lidt lækkert klar til uventede gæster (…og søde tænder).
Server kagen i små stykker og gerne med lidt frisk frugt eller bær til.
Til en bageform á ca. 15 x 15 cm – der er til ca. 9 små stykker kage
200g mandelsmør
200g mørk chokolade fx Vivani 92%
200g bagt sød kartoffel
150g ahornsirup eller daddelsirup (mængden af sirup kan nedjusteres (jeg vil dog ikke anbefale under 100g sirup) – erstat med kokosmælk gram for gram)
2 æg
25g kakaopulver
½ tsk. vanillepulver
¼-½ tsk. havsalt
Smelt den mørke chokolade over vandbad eller over meget lav varme i en lille kasserolle.
Pisk sød kartoffel, ahornsirup og æg sammen med en håndmixer til en skummende, klumpefri masse.
Tilsæt den smeltede chokolade og mandelsmørret og pisk dejen godt igennem.
Tilsæt kakaopulver, vanillepulver og havsalt og pisk dejen igennem en sidste gang.
Hæld dejen op i en bagepapirsbeklædt form á ca. 15 x 15 cm og bag den på 160C i ca. 60-75 minutter.
Lad kagen køle helt af inden den serveres.
Som sagt er kagen faktisk allerbedst og mest kompakt efter en tur på køl eller frys – hvis du altså kan vente så længe!
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
(Opskriften indeholder affiliatelinks)
2 Kommentarer. Leave new
Hej Sabine – jeg vil meget gerne modtage nyhedsmails. Du laver spændende ting og på en helt anden måde, lærerigt 🙂 God sommer til dig ⭐️😎⛱ Hilsen Helle Frimodt (Kender dig fra Gudemad)
Hej Helle,
Hyggeligt at se dig her 😀
Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev her http://eepurl.com/YbvRH
Det næste stykke tid kommer jeg til at poste et nyt indlæg hver dag, så der skulle også være rigeligt at holde øje med her på bloggen 🙂
Tusind tak for din positive tilkendegivelse – jeg er virkeligt glad for, at du synes om mit arbejde, tak 🙂
Du må også have en god sommer!
Med venlig hilsen
Sabine