

Hvis du er en af de mere ‘konservative ketchuptyper’, så skal du nok springe lettere elegant over denne opskrift.
Personligt har jeg et ret afslappet forhold til ketchup og hvad den kan være lavet af (vel ikke overraskende siden vi nu er her – midt i et indlæg om æbleketchup med lakrids og vanille…) Så længe ketchuppen smager godt, så går det meste.
Jeg eksperimenterer ofte med nye smagskombinationer. Overraskende mange frugter og bær passer faktisk perfekt i tomatdyppelsen.
Men tilbage til denne version med æble, lakrids, vanille og chili.
Smagen er sød, aromatisk og stærk på samme tid og ketchuppen har en dejlig grov konsistens – perfekt til bl.a. grillede pølser og burgere!
Til ca. ½ L ketchup
350g løg
1 fed hvidløg
450g madæbler (du kan også bruge almindelige æbler – brug da færre dadler)
100g udstenede dadler
200g cherrytomater
140g tomatpuré
2 tsk. havsalt, flagesalt
1/2 tsk. grovkværnet sort peber
1/2 tsk. chilipulver
1 tsk. (med top) lakridsekstrakt
2 knsp. vanillepulver
Saften af ½-1 citron
Olivenolie til stegning
Pil løgene og skær dem i tern.
Pil hvidløgsfedet og hak det groft.
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i grove tern.
Svits løg og hvidløg godt af i olivenolie.
Tilsæt derefter æbleternene.
Hak dadlerne fint og skær tomaterne i kvarte.
Tilsæt dadler og tomater samt tomatpuré.
Lad ingredienserne simre ind under omrøring.
Da ketchuppen ikke skal blendes, er det indkogningen, der gør den cremet og mere ‘ensartet’ i konsistensen.
For det bedste resultat, bør kogetiden fra start til slut derfor være omkring 1 time.
Når du synes, at konsistensen er ved at være passende, smages ketchuppen til.
Lad gerne ketchuppen simre lidt videre efterfølgende.
Hæld den færdige ketchup på skoldede glas og opbevar den på køl, hvor holdbarheden vil være en uges tid.
Ketchuppen er også fryseegnet.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
(Opskriften indeholder affiliatelinks)