

I al beskedenhed – det er ingen hemmelighed, at jeg laver verdens bedste almindelige kikærtebaserede hummus (it’s just a fact), men jeg går heller ikke af vejen for grøntsagsbaserede hummuser (eller er det hummi? haha).
Her har jeg brugt sød kartoffel, som primær ingrediens, men man kan også lave lækker hummus på fx blomkål og gulerødder. Nam!
Hvis du er vild med hummus, så prøv denne version. Sød kartoffel er en overraskende god primær ingrediens og hummusen bliver sindssygt cremet, let sød og mild og lækker i smagen. Det er rigtig, rigtig, rigtig godt!
Til 1 portion sød kartoffel hummus
750g bagt sød kartoffel (bag 1 kg søde kartofler – se instruktion nedenfor)
150g tahin
75g mild olivenolie
Saften af 1 citron
4 fed hvidløg
3 spsk. stødt mild paprika
1½ spsk. stødt spidskommen
1½ tsk. stødt røget stærk paprika
1 strøget tsk. cayennepeber
1-2 tsk. havsalt
Start med at bage de søde kartofler.
Vask kartoflerne grundigt og bag dem med skræl på.
Kartoflerne skal typisk have 60-90 minutter på 200C afhængig af størrelse.
Kartoflerne er klar til brug, når du nemt kan stikke en kniv igennem dem.
Lad de bagte kartofler afkøle let, inden skrællen pilles af dem. Brug 750g bagt kartoffel uden skræl i opskriften.
Kombiner alle ingredienser i en foodprocessor og blend til en helt klumpefri og cremet hummus.
Smag hummusen til og server den med gnavegrønt efter ønske.
Opbevar hummusen på køl i en lukket beholder, hvor holdbarheden vil være 3-4 dage.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!