

Blåbær, mandler og chokolade er fænomenalt gode sammen – hvis du skulle være i tvivl!
Blåbær (og særligt de gennemblå vilde blårbær) indeholder anthocyaniner (det er dem, der er med til at farve bærrene blå). Anthocyaniner findes også i andre særligt blå, lilla og røde frugter, bær og grøntsager.
Anthocyaniner har kraftige antioxidative egenskaber og er bl.a. gode til at neutralisere frie radikaler og hæmme inflammation i kroppen. Ikke dårligt for en is, vel?
Blåbær-mandelis til 2 personer
400g frosne blåbær – gerne de gennemblå vilde bær!
75g mandelsmør uden salt
Kornene af 1 vanillestang
Et nip havsalt og ahornsirup efter smag
En sjat vand (for luksusudgaven kan vand erstattes af mørk druejuice fx fra Biotta)
20g mørk chokolade fx Vivani 92%
Høvl den mørke chokolade i spåner med en kartoffelskræller.
Kombiner frosne blåbær, mandelsmør, vanillekorn, lidt ahornsirup og lidt vand i en foodprocessor eller stærk blender og blend, til du har en cremet ismasse uden klumper.
Anret isen med det samme og drys med chokoladespåner.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
(Opskriften indeholder affiliatelinks)