

Knoldselleri er virkeligt lækkert at lave pasta af – det klarer varmebelastning langt bedre end squash (der har tendens til at blive meget vandet) og smager mildt og lækkert med kun en let eftersmag af selleri.
I denne opskrift koger jeg selleripastaen i kyllingefond for ekstra smag, men saltet vand kan også bruges.
Selleripastaen vendes med smørstegte pinjekerner og finthakket persille og det smager fantastisk serveret med skaldyr eller hvid fast fisk.
Vil du hellere spise pastaen til fx en god omgang kødsauce, så drop pinjekerner og persille og server den plain og nykogt.
Selleripasta til 2 personer
1 stort hoved knoldselleri (ca. 1 kg renset vægt)
Kyllingefond, bouillon eller vand til kogning
Havsalt
40g pinjekerner
Klaret smør eller ghee til stegning
1 lille potte frisk kruspersille
1. Del knoldselleriet i kvarte og skræl stykkerne.
2. Kør stykkerne igennem en spiralizer.
3. Bring fonden i kog og salt let.
4. Dump selleripastaen ned i den kogende fond og lad det koge i 2-5 minutter – afhængigt af, hvad du foretrækker.
5. Hæld fonden fra pastaen (det kan gemmes til suppe!) og lad pastaen dryppe af i en si.
6. Varm en god portion klaret smør op på en pande.
7. Rist pinjekernerne af i smørret over middel varme. Kernerne er færdige, når de begynder at knitre og tage farve.
8. Hæld pastaen op i en skål og hæld pinjerkerner og smørsauce over.
9. Hak persillen fint og drys den over pastaen.
10. Vend godt rundt i skålen så alt blandes sammen og server straks.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.
2 Kommentarer. Leave new
Det lyder godt nok som en lækker idé☆ Jeg har med stort held brugt kinaradisse på samme måde… men dette skal også prøves.
Må jeg komme med et lille suk?♡ Synes at der er alt for få billeder i dine indlæg…. den dejlige mad kommer ikke rigtig til sin ret…
Hej Rosa,
Jeg har også prøvet et par gange med kinaradisser, men jeg synes, at det bliver bittert og mere vandet (i sammenligning med knoldselleri), så jeg har ikke lavet det længe. Jeg er sikker på, at knoldselleri vil blive et hit for dig, når nu du i forvejen er til grøntsagspasta – det er rigtig lækkert 🙂
Tak for din feedback mht. billeder – det er morsomt, for jeg er selv en af dem, der synes, at for mange billeder kan være irriterende, men det er jo forskelligt fra person til person. Og jeg vil naturligvis tænke over, om ikke jeg fremover skal prøve at få lidt flere billeder med – så mange tak for dit input 🙂
Hav en rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Sabine