

Lynsyltede rødløg er et nemt og lækkert syrligt-sødt tilbehør, der passer til næsten al slags mad.
Det er sådan et tilbehør, man altid bør have stående i køleskabet – det kan peppe selv det mest kedelige måltid op.
Løgene er fantastiske i burgere og hotdogs, på smørrebrød og sweet potato toast, til mexicansk mad, i grønne salater, i måltidssalater, i tun/laks/kyllinge-mayosalater, i kartoffelsalat, på al slags grillmad, på en kedelig hakkebøf og ditto kyllingebryst, osv.
De lynsyltede rødløg fungerer lidt ligesom pesto – de gør bare alting bedre og selv halvkedelige hverdagsmåltider smager som en fest, når de tilføjes. Nam!
Med hensyn til eddike og sukker i opskriften. Jeg bruger en billig æblecidereddike og lyst kokospalmesukker. Der er ikke nogen grund til at bruge en lækker og dyr eddike til fremstilling af lagen og jeg har det på samme måde med hensyn til valg af sukkeret. Lyst kokospalmesukker køber jeg i blokke hos diverse grønthandlere (særligt asiatiske har dem) og det er væsentligt billigere end det løse brune ‘helsekost’ kokospalmesukker, som jeg ellers bruger. Alternativt til æblecidereddiken kan en klar (gerne økologisk) lagereddike også bruges. Blot lidt sparetips, hvis du er interesseret i den slags.
Til et ½ L glas marinerede rødløg
1 stort rødløg (ca. 175-200g)
2½ dl mild æblecidereddike
75g lyst kokospalmesukker
1 spsk. hele sorte peberkorn
4 laurbærblad
1. Pil rødløget og skær det i meget tynde skiver – brug gerne et mandolinjern.
2. Kog æblecidereddike, kokospalmesukker, sorte peberkorn og laurbærblade op.
3. Sørg for at kokospalmesukkeret opløses fuldstændigt.
4. Kom det fintsnittede rødløg op i et skoldet ½ L glas.
5. Hæld den varme eddikelage over løgene (hæld lagen igennem en lille si, så peberkorn og laurbærblade ikke kommer ned blandt løgene – det er vildt besværligt at skille ad, når løgene skal spises).
6. Sæt låg på glasset og lad det afkøle ved stuetemperatur. Opbevar efterfølgende glasset på køl.
7. Lad rødløgene trække i eddikelagen et par timer, men hellere en dags tid, inden du begynder at spise af dem.
8. De lynsyltede rødløg kan holde sig omkring en uge på køl.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.