

Nogle gange støder man på virkeligt vellykkede smagsmakkerpar – kender du det?
Mad, hvor man bare tænker ‘WAUW – kan noget virkeligt smage så godt?!’.
Sådan er det med denne suppe og kombinationen af sød kartoffel og grillet peberfrugt – det er en virkeligt lækker lækker lækker kombi!
Suppen serveres med dildkrydrede tunboller og små stykker knasende sprøde forårsløg.
Til 2 personer + muligt overskud af tunboller
Tunboller
2 ds. tun i vand
100g løg
2 små potter frisk dild
1-2 æg
Havsalt og stødt mild paprika
Olivenolie til stegning
Peberfrugtsuppe
2 mellemstore søde kartofler á ca. 400g
3 røde peberfrugter
Smag til med havsalt og citronsaft
I øvrigt
3 forårsløg
Peberfrugtsuppe – trin 1
Halver peberfrugterne og fjern stilk, frø og frøstole.
Læg de halverede peberfrugter, med skærefladen nedad, på en bagepapirsbeklædt bageplade.
Grill peberfrugterne i ovnen på højeste varme og grillfunktion.
Peberfrugterne skal blive sorte og boblende i skindet – det kan godt tage 15-20 minutter.
Hold øje med dem undervejs. Når peberfrugterne er sorte og boblende, tages de ud af ovnen.
Kom peberfrugterne op i en gryde og sæt låg på – afkølingsprocessen i den lukkede beholder bidrager til nemmere fjernelse af skindet efterfølgende.
Træk skindet af de afkølede peberfrugter.
Peberfrugtsuppe – trin 2
Skræl de søde kartofler og skær dem i grove bidder.
Kom kartoflerne op i en gryde og dæk med vand.
Bring gryden i kog og lad kartoflerne simres møre under et tippet låg.
Når kartoffelbidderne er møre, dumpes stykkerne af grillet peberfrugt (uden skind) ned i gryden.
Med en stavblender blendes ingredienserne (kartofler, vand og peberfrugt) sammen til en cremet og glat suppe.
Smag suppen til med havsalt og citronsaft.
Tunboller
Dræn tunen for vand og findel den grundigt med en gaffel.
Pil løget og skær det i meget fine tern.
Hak dilden fint.
Rør tun, løg og dild sammen.
Tilsæt et æg. Virker farsen for tør, tilsættes endnu et æg.
Bliver farsen for våd, kan den evt. jævnes med lidt fedtreduceret sesammel eller kokosfibre.
Krydr farsen med havsalt og paprika.
Form farsen til mundrette kugler og steg dem i olivenolie på en pande.
Retten samles
Snit forårsløgene fint.
Anret suppen og top med fintsnittede forårsløg og tunboller.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!