

I dag åbner vi den 5. låge i bloggens julekalender.
Årets virtuelle julekalender indholder en blanding af opskrifter, inspiration og info på alt fra lækre retter, snacks og knas (både salt, sødt og surt) til sundhedsrelevante tips, som du kan gøre brug af i julemåneden.
Bag 5. decembers låge gemmer sig opskriften på æble-mandaringlögg.
Glöggen er helt uden alkohol og egner sig derfor også til børn, hvis de har lyst til at drikke med.
I min mund er det klart krydderierne og ikke alkoholen, der giver glögg sin karakteriske smag, så selvom denne glögg er uden alkohol, så smager den meget originalt.
TIP! Der er ikke tilsat rosiner i denne glögg, hvis du ønsker det, så prøv at tilsætte grønne rosiner (ikke svovlede gule rosiner, men grønne – de kommer typisk fra Iran og smager lidt som vingummi) eller gojibær.
Til ca. 1 L æble-mandaringlögg
8 dl æblesaft
4 dl mandarinjuice (8-10 saftige mandariner presses på en citruspresser eller bare i hånden)
Den yderste orange skal af 2 økologiske mandariner
2 tomme vanillebælge
2 kanelstænger
5 stjerneanis
1 tsk. grønne kardemommebælge
½ tsk. hele nelliker
½ tsk. sorte peberkorn
100g smuttede mandler
1. Kombiner alle ingredienserne, pånær de smuttede mandler, i en gryde og bring den i kog.
2. Skru ned for varmen og lad glöggen simrer under tippet låg i ca. 30 minutter.
3. Tag låget af gryden og lad glöggen simre videre i endnu ca. 15 minutter.
4. Sluk for varmen.
5. For en kraftigere smag kan glöggen med fordel stå og trække et par timer (med krydderierne i) eller du kan si den med det samme.
6. Si glöggen og smid krydderierne ud.
7. Kom glöggen tilbage i gryden, tilsæt mandlerne, og kog op.
8. Når mandlerne er gennemvarme, er glöggen klar til at blive serveret.
Indlægget indeholder affiliatelinks
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.