

I dag åbner vi den 4. låge i bloggens julekalender.
Årets virtuelle julekalender indholder en blanding af opskrifter, inspiration og info på alt fra lækre retter, snacks og knas (både salt, sødt og surt) til sundhedsrelevante tips, som du kan gøre brug af i julemåneden.
Bag 4. decembers låge gemmer sig opskriften på gulerodssuppe med kylling og karryfrø.
Umiddelbart, er der ikke så meget julet over dagens suppeopskrift, men da december måned jo også byder på andet end marcipan og pebernødder (helt almindelig hverdag og behovet for at spise helt almindelig hverdagsmad), så tænkte jeg, at denne opskrift ville være perfekt.
Den fløjlsbløde gulerodssuppe, det pocherede kyllingebryst og de karryristede solsikkekerner er alle super nemme at lave og kan hurtigt bikses sammen efter en fuldt booket dag med skøjteløb, julebazar og juleindkøb eller bare efter en lang dag på arbejde.
Med denne opskrift på hånden, kan du lune dig på en skål varm og nærende suppe in no time.
Vil du gerne have flere juleopskrifter uden gluten, mælk og hvidt sukker?
Du finder over 65 mundvandsdryppende juleopskrifter i eBogen ‘Julens bedste opskrifter på bagværk, konfekt og knas’. Du sparer 60% lige nu og får bogen til kun kr. 50! Du kan læse mere om bogen, opskrifter og praktisk lige her
Til 2 personer
Kyllingebryst
2 kyllingebryster uden skind og ben á ca. 125g
100g løg
Evt. kyllingefond eller bouillon til kogning
Gulerodssuppe
600g gulerødder
300g sød kartoffel
7-8 dl kyllingefond eller bouillon
Smag til med Himalayasalt, limesaft og evt. et drys chilipulver
Karryfrø
50g solsikkekerner
Klaret smør eller olivenolie
En god karry og lidt Himalayasalt
Kyllingebryst
1. Bring en gryde med kyllingefond, bouillon eller blot vand i kog.
2. Pil løget, halver det og dump det ned i gryden.
3. Dump kyllingebrysterne ned i det kogende fond/bouillon/vand.
4. Lad brysterne koge i 5 minutter.
5. Sæt låg på gryden, sluk for varmen og lad gryden stå i 30 minutter.
Gulerodssuppe
1. Skræl gulerødder og sød kartoffel og skær alt i mundrette bidder (jo mindre bidder, jo hurtigere kogetid).
2. Kom grøntsager og kyllingefond i en gryde og bring den i kog.
3. Kog grøntsagerne møre under tippet låg.
4. Med en stavblender blendes de møre grøntsager sammen med kyllingebouillonen til en glat og cremet suppe.
5. Smag til med Himalayasalt, limesaft og evt. lidt chilipulver.
Karryfrø
1. Varm lidt af det ønskede fedtstof op på en pande.
2. Tilsæt solsikkekernerne og steg dem over middel varme til de begynder at knitre og dufte aromatisk.
3. Tilsæt lidt karrypulver og Himalayasalt til kernerne, vend godt rundt og hæld karryfrøene over på en tallerken.
Retten samles
1. Skær kyllingebrysterne i skiver.
2. Anret suppen og top med skiver af pocheret kylling og karryristede solsikkekerner.
Følg med i morgen d. 5. december for flere julelækkerier (…og husk at tjekke ‘Julens bedste opskrifter på bagværk, konfekt og knas‘ – du sparer 60% lige nu og får eBogen til bare en flad 50’er!).
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.