

Måske har du set de famøse æbleroser på Facebook og diverse hjemmesider?
Ideen/opskriften har i hvert fald været meget populær og med rette – det er nemlig en super fin og ret nem dessert.
I stedet for tærtedej eller butterdej, som bruges i alle de opskrifter jeg har set, har jeg brugt hjemmelavet marcipan og syltetøjet (som oftest smøres på dejen) har jeg erstattet med en remoncelignende kanelcreme.
Roserne er meget nemme at lave, når man lige har fået styr på de forskellige trin; hvad der skal rulles ud og hvordan – læs derfor gerne opskriften grundigt igennem, inden du går i gang.
TIP! De smukke æbleroser er en oplagt dessert at stille på påske(frokost)bordet. Hvis du dog ikke synes, at kanel passer til påskemaden, så prøv at erstatte kanelcremen med fx abrikos- eller ferskensyltetøj. Syltetøj af mærket St. Dalfour (som bl.a. forhandles i Søstrene Grene) er sødet med druesaft og er min favoritsyltetøj til formålet.
Til 4 æbleroser
Æbler
2 mellemstore (røde eller orangerødlige) faste æbler
Saften af 2 citroner
1 tom vanillebælg
Kanelcreme
75g klaret smør, blødgjort
2-3 spsk. brunt kokospalmesukker
1 stor tsk. stødt kanel
Kornene af 1 vanillestang
1 knsp. Himalayasalt
Marcipan
300g marcipan (se opskrift nederst i indlægget)
Æbler
1. Fyld en stor kasserolle eller lille gryde med vand og bring den i kog.
2. Halver æblerne og fjern stilk og kernehus.
3. Skær de halvede æbler i tynde skiver (fra bunden mod toppen – ikke på langs) – de tykke endeskiver skal ikke bruges.
4. Tilsæt citronsaften og den tomme vanillebælg til det kogende vand og dump æbleskiverne ned i vandet.
5. Blancher æbleskiverne i 2-4 minutter eller indtil de er blevet let bløde (de må ikke bliver udkogte og slaskede).
6. Fisk æbleskiverne op af gryden med en hulske og lad dem dryppe godt af på køkkenrulle eller lignende.
Kanelcreme
1. Rør det blødgjorte smør sammen med kokospalmesukker, kanel, vanillekorn og Himalayasalt.
Marcipan
1. Del marcipanen (300g) i to klumper.
2. Rul hver klump ud imellem to stykker bagepapir i en rektangulær form á ca. 15 x 25 cm og á ca. 3-5 mms tykkelse.
3. Skær hvert rektangulære marcipanstykke over i to baner (hver bane skal måle ca. 7½ x 25 cm) – du skal have fire baner á ca. 7½ x 25 cm i alt.
4. Smør på langs halvdelen af hver marcipanbane (hele vejen op og ned) med kanelcreme.
Æbleroserne samles
1. Rul nu forsigtigt roserne sammen – det er en god hjælp at vippe marcipanen af bagepapiret, som man ruller frem – vær forsigtig, da marcipanen kan sprække.
2. De færdigrullede roser placeres i smurte papirmuffinforme, som placeres i en muffin metal- eller silikonepande.
3. Bag æbleroserne i en forvarmet ovn på 160C i ca. 45-50 minutter.
4. Lad roserne køle let af, inden de spises – server gerne med en klat flødeskum (fx kokosskum), is eller lignende.
Opskrift på marcipan
500g mandelmel (lavet af blancherede mandler)
75g koldslynget honning
50g æggehvide, evt. pasteuriseret
1. Ælt alle ingredienserne sammen.
2. Tilsæt evt. lidt mere æggehvide, hvis marcipanen virker for tør – eller lidt mere mandelmel, hvis den virker for våd.
3. Saml marcipanen til en stor kugle eller pølse og opbevar den i en lukket beholder på køl, hvor holdbarheden vil være et par uger eller frys marcipanen ned for længere holdbarhed.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.