

Der er som sådan ikke noget nyt og revolutionerende i denne opskrift (fremgangsmåde nok nærmere) og du har sikkert smagt bagte hvidløg før? Men måske har du ligesom jeg glemt, hvor fantastiske de bagte hvidløg er og hvor meget de kan bruges i.
Om ikke andet, så vil jeg i hvert fald minde dig om det her (…eller måske introducere dig for noget nyt).
Rå hvidløg er som bekendt skarpe og stærke i smagen, men når de bages, så sker der noget magisk!
Feddene transformeres til en blød, cremet, sødlig og mildt-hvidløgssmagende masse, der bare passer så godt i al den madlavning, hvor du ellers ville have anvendt rå hvidløg.
Det er vitterligt intet mindre end en fantastisk smagsgiver!
Forslag til hvordan du bruger bagt hvidløg i din madlavning
– serveret ‘au naturel’ til dine måltider, smurt på brød, sweet potato toast, pizzabunde osv.
– i guacamole, hummus, pesto, tapenade, dressinger, saucer og ostesauce, dips og spreads
– i blendede grøntsagssupper
– i kartoffelmos og grøntsagsmos
– i tomatsauce
– i kødsauce
– i gryderetter
– i frikadellefars (animalsk eller vegetabilsk)
– alle steder, hvor du ønsker en sød og mild hvidløgssmag!
Bagte hvidløg kan bruges til uendeligt mange ting, så lav endeligt lidt rigeligt, når du er i gang (jeg laver altid mindst fire hele hvidløg).
Jeg opbevarer de bagte hvidløgsfed (most let sammen) på køl (1-2 uger) eller på frost i små glas. Du kan også fryse hvidløgsfeddene/massen ned i isterningbakker, men sørg for, at der er låg på bakken, så hele fryseren ikke kommer til at lugte af hvidløg. På den måde har du altid nem adgang til de lækre bagte hvidløg.
TIP! Lav hvidløgene, når du alligevel har andet mad (ikke kage og dessert) i ovnen.
Du skal bruge
Hele hvidløg
Olivenolie
1. Skær toppen af hvidløgene (ca. ½ cm).
2. Stil hvert hvidløg på et stykke sølvpapir (måske kan hvidløgene også laves i bagepapir for et mere miljø- og sundhedsrigtigt alternativ – jeg har dog ikke prøvet det).
3. Hæld lidt olivenolie ned i hvidløgene og saml sølvpapiret om løgene.
4. Stil de indpakkede hvidløg i et ovnfast fad eller på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn på 200C.
5. Jeg bager typisk hvidløgene i 60-90 minutter og åbner sølvpapirspakkerne et par gange undervejs og drypper mere olie ned i løgene.
6. Hvidløgene er færdige, når feddene begynder at ‘poppe op’ og er helt bløde og klistrede.
7. Åbn sølvpapirspakkerne og lad hvidløgene køle let af, inden du fjerner feddene.
8. Hvidløgsfeddene ‘smuttes’ lettest op med enden af en teske (altså skaftets ende).
9. PRO TIP! Gem hvidløgsskallerne (der vil helt sikkert være smårester af bagt hvidløg gemt) til fond/broth-fremstilling – de er guld værd smagsmæssigt. Gem dem i en pose i fryseren.
10. Jeg samler hvidløgsfeddene (og hvidløgsolien fra sølvpapirspakkerne) i små glas (moser dem let sammen) og opbevarer dem på køl (1-2 uger) eller fryser dem ned. Hvis du ikke har små fryseegnede glas, kan du også fryse hvidløgsfeddene/massen ned i isterningbakker, men sørg for, at der er låg på bakken, så hele fryseren ikke kommer til at lugte af hvidløg.
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.