

Måske har du hørt om ‘overnight oats’ – det er i bund og grund en slags kold havregrød, hvor man blander et par ingredienser sammen om aftenen, stiller tingene på køl og om morgenen er der færdig kold grød.
Det er super nemt og et lækkert alternativ til varm grød for variationens skyld eller hvis du fx også gerne vil spise grød om sommeren.
Personligt spiser jeg sjældent grød, men et par gange om året får jeg lyst til det og der synes jeg, at det er sjovt at eksperimentere lidt med varianter af ‘overnight oats’ eller ‘køleskabsgrød’, som jeg kalder det.
Her har jeg blandet havregrynene med en helt vildt lækker plantebaseret kakaomælk.
Og med ‘helt vildt lækker’, der mener jeg ‘Snickers-og-Reeses-Peanut-Butter-Cups-lækker’ – kakaomælken er nemlig lavet på basis af peanutmælk!
Mælken er i øvrigt virkeligt nem at lave – kræver kun en håndfuld ingredienser, kan mikses sammen på få minutter og laves med en stavblender.
Og ja – mælken er selvfølgelig også sindssygt god helt for sig selv…
TIP! Hvis du ikke spiser peanuts kan du lave en peanutsmagende mælk med solsikkekernesmør – det smager nemlig (underligt nok) rigtig meget som peanutbutter, men er altså helt peanutfrit. Du kan nemt lave dit eget solsikkekernesmør med tørristede solsikkekerner (ristede kerner fremfor rå, producerer et mere peanutsmagende smør) eller du kan være heldig at finde solsikkekernesmør i din lokale helsekostbutik. Hvis du vil lave smørret selv, kan du se hvordan her. Kakaomælken kan i øvrigt laves med alle slags nøddesmør.
Peanut-kakaomælk – ca. ½ L
75g smooth/creamy peanutbutter uden salt
½ L vand
20g kakaopulver eller mere efter smag
2-5 spsk. ahornsirup – smag dig frem (kakaomælken skal ikke være hvinende sød)
1 knsp. vanillepulver
1 knsp. Himalayasalt
1. Start med at blende peanutbutter og vand sammen til en cremet og skummende mælk – brug en stavblender og blend gerne mælken sammen i et højt glas/beholder.
2. Tilsæt kakaopulver, ahornsirup, vanillepulver og Himalayasalt og blend kakaomælken sammen.
3. Smag kakaomælken til.
4. Opbevar mælken på køl i et lukket glas/flaske, hvor holdbarheden vil være en lille uges tid – husk at ryste mælken grundigt sammen inden brug, da den har tendens til bundfald.
Køleskabsgrød – til 1 person
50g grovvalsede glutenfrie havregryn
10g chiafrø
2½ dl peanut-kakaomælk
Toppings efter ønske fx kiwi, hindbær, kakaonibs og ristede, saltede peanuts
1. Rør havregryn og chiafrø sammen i et ca. 3-4 dl syltetøjsglas/glas med låg.
2. Overhæld grynblandingen med 2½ dl peanut-kakaomælk og rør rundt med en teske.
3. Sæt låg på glasset og stil det på køl natten over – eller min. 8 timer.
4. Når du er klar til at spise køleskabsgrøden, røres den igennem og toppes med toppings efter ønske – frisk frugt og noget knasende (fx kakaonibs) er lækkert.
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.