

Hvis du er til salte og knasende sprøde snacks, men gerne vil prøve noget andet end chips og nødder, så har jeg det perfekte alternativ til dig – vidunderet er…
Ovnristede kikærter!
Kikærterne kan krydres på uendeligt mange måder – her har jeg valgt en BBQ-inspirereret version, da ‘BBQ anything’ altid går rent ind – haps!
Men en mere plain salt og peber version er også lækker.
Det er en ‘italiensk’ version med salt, peber, tørret oregano og tørret rosmarin i øvrigt også.
Eller måske en pizzaversion, som jeg længe har tænkt over? Ved ikke om det vil fungere, men hvis man rører lidt tomatpure op i olivenolie, gnider kikærterne ind i blandingen og krydrer med tørret oregano, hvidløgspulver, salt og peber? Jeg tror umiddelbart på ideen!
Så er der selvfølgelig også løgversionen med salt, peber, løgpulver og hvidløgspulver.
Og sidst, men ikke mindst – cheese lover versionen med salt, peber og gærflager (+ måske lidt chili)! Du kan i øvrigt læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber gærflager her.
Ideerne mangler ikke – det er bare med at starte fra en ende!
Kikærterne er lækre at spise ‘bare som snack’, men kan også bruges som crunchy goodness på salater og supper.
TIP! Det er super nemt, billigt og du slipper for kedelig ‘dåsekemi’, hvis du koger dine kikærter selv.
Læg kikærterne i blød i vand i 12-24 timer (stuetemperatur er fint), dræn og skyl dem og kog dem i en portion frisk vand. Kikærterne skal typisk simrekoge i 60-90 minutter (skum af i starten). Skyl de færdigkogte kikærter med koldt vand og dræn dem godt. De spiseklare kikærter kan opbevares en lille uges tid på køl eller fryses ned i passende portioner til senere brug.
Til 1 portion skal du bruge
250g spiseklare kikærter (1 ds. kikærter á 400g indeholder typisk 240g drænet vægt og det er fint)
1 tsk. stødt mild paprika
1 tsk. stødt røget stærk paprika
1 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
½ tsk. chilipulver
1-2 tsk. Himalayasalt
2-4 spsk. olivenolie
1. Bland alle ingredienserne sammen på en bagepapirsbeklædt bageplade.
2. Sørg for at massere krydderier og olie godt ind i kikærterne (uden at mase/mose dem).
3. Rist kikærterne i en forvarmet ovn på 200C i ca. 20-30 minutter eller indtil kikærterne er så sprøde, som du ønsker – pas på, at de ikke bliver for sprøde, de har tendens til at tørre yderligere lidt ind bagefter nemlig.
4. Afkøl kikærterne på bagepladen og opbevar dem (når afkølede) i en lukket beholder (fx en kagedåse eller et syltetøjsglas) ved stuetemperatur – du kan med fordel fnulre det overskydende krydderi af kikærterne inden opbevaring.
Indlægget indeholder affiliatelinks
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.
2 Kommentarer. Leave new
Opbevaring af kikærter, og hvor længe ca?
Hej Mette,
De afkølede kikærter opbevares bedst i en kagedåse eller et lukket syltetøjsglas.
Afhængigt af, hvor gennemtørrede de er, vil holdbarheden være lang. Men typisk synes jeg, at de bliver lidt kedelige efter et par uger.
Mvh. Sabine