

Kan man bage luftigt, svampet og lækkert bagværk, når man ikke bruger almindeligt hvedemel?
Absolut – og man behøver faktisk heller ikke engang at bruge kornbaseret mel – der er masser af muligheder med de fedtreducerede meltyper som kokosfibre og fedtreduceret mandelmel og særligt også almindeligt mandelmel.
Her får du opskriften på vanille cupcakes med en blød og svampet krumme, som er bagt med kokosfibre.
De smager fantastisk (meget som almindelige vanille cupcakes ville smage) og med kun en mild smag af kokos.
Jeg tvivler på, at nogen vil tænke nærmere over, at de sætter tænderne i en kage, der slet ikke indeholder almindeligt mel, når de guffer en af de lækre cupcakes i sig.
De svampede cupcakes toppes med en super nem blåbærfrosting, som faktisk bare består af blåbær vendt i fed kokoscreme. Udover at smage rigtig godt, ser frostingen også smuk og næsten eventyrlig ud – som en blød lyselilla sky!
TIP! De færdigbagte cupcakes smager i øvrigt også rigtig godt uden frosting og så kan de fryses!
Til 6-8 cupcakes
Vanille cupcakes
70g kokosfibre (fedtreduceret kokosmel – IKKE almindeligt revet kokosmel)
150g ahornsirup
125g kokosmælk
4 æg
65g klaret smør, smeltet (smeltet kokosolie uden smag kan også anvendes)
Kornene af 2 vanillestænger
Et nip Himalayasalt
75g mørk chokolade
Blåbærfrosting
1 ds. køleskabskold kokosmælk á 400 ml – du skal kun bruge den fede kokoscreme
100g vilde blåbær (almindelige blåbær kan bruges, men de farver ikke ligeså intenst) – friske eller optøede
1 spsk. ahornsirup
Kakaonibs til drys
Vanille cupcakes
1. Bland kokosfibre og Himalayasalt sammen.
2. Tilsæt ahornsirup, kokosmælk, vanillekorn og æg og pisk dejen godt igennem.
3. Tilsæt til sidst det smeltede smør og pisk godt igennem igen – der må ikke være klumper af kokosmel i dejen.
4. Hak den mørke chokolade og vend chokoladestykkerne i dejen.
5. Hæld dejen i 6-8 muffinforme – jeg opnår altid de bedste resultater, når jeg bager muffins/cupcakes i metalmuffinpander eller silikonemuffinpander. Jeg beklæder formene/hullerne med papirforme eller lidt fedtstof.
6. Bag kagerne i en forvarmet ovn på 175C i ca. 45-60 minutter.
7. Kagerne er færdige, når overfladen er fast og en tandstik kan stikkes ned i kagernes midte, uden at der hænger dej ved, når den trækkes op.
8. Lad kagerne køle helt af, inden de toppes med blåbærfrosting.
9. Kagerne kan opbevares (uden frosting) på køl i op til en uge eller fryses ned for længere holdbarhed.
Blåbærfrosting
1. Hvis du bruger optøede bær, bør de drænes godt for evt. overskydende væske.
2. Mos bærrene let sammen.
3. Åbn kokosmælken og hæld den vandede del fra (gem den evt. til supper eller smoothies).
4. Rør den fede kokoscreme blød med ahornsiruppen – rør ikke for længe, så cremen bliver alt for blød – og vend kokoscremen sammen med blåbærrene.
Kagerne samles
1. Top de helt afkølede (stuetemperatur er fint) cupcakes med blåbærfrostingen og drys med kakaonibs.
2. Server straks.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.