

Hvis du er på udkig efter en super lækker – og ret så sund – snack, så prøv disse chokoladeovertrukne mandler med flagesalt.
Mandler og chokolade er allerede et fantastisk vellykket makkerpar og flagesalten fremhæver på fornemmeste vis alle de gode sider – fx mandlernes naturlige sødme og fedme, chokoladens karakteristiske bitre smag. Der er ikke så meget andet at sige, end at det bare er en fantastisk trio!
Både mandler og chokolade leverer sunde fedtsyrer (henholdsvis primært monoumættet fedt og mættet fedt) samt en masse vitaminer, mineraler, plantestoffer og antioxidanter – der er altså tale om mad med reel næring og ikke bare tomme og ubrugelige kalorier. Så selvom hverken mandler eller chokolade bør spises i mængder ‘á la gnavegrønt’, så er lidt en gang imellem fint, som del af en sund og varieret kost.
Du skal bruge
Mandler fx 200g
Mørk chokolade fx 100-150g pr. 200g mandler
Flagesalt
1. Fordel mandlerne på en bagepapirsbeklædt bageplade og rist dem i en forvarmet ovn på 150C i ca. 20 minutter eller indtil de begynder at dufte aromatisk og knitre let på pladen – rør rundt et par gange undervejs.
2. Smelt den mørke chokolade over meget lav varme i en kasserolle – dette kan også gøres over vandbad.
3. Vend de ristede mandler i den smeltede chokolade og sørg for, at mandlerne dækkes jævnt.
4. Brug to gafler til at fiske mandlerne op af den smeltede chokolade og fordel mandlerne på et stykke bagepapir – sørg for at mandlerne ligger adskilte.
5. Drys straks de chokoladeovertrukne mandler med rigeligt flagesalt.
6. Lad mandlerne køle af og chokoladen størkne.
7. Opbevar de afkølede chokoladeovertrukne mandler i en bagepapirsbeklædt kagedåse.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.