

Jeg er sikker på, at jeg har sagt det før (det er obligatorisk, når vi snakker kødsauce), men noget af det, der gør en kødsauce god (som i verdensklasse) er TID!
Jo længere tid en kødsauce har til at stå og hygge sig på komfuret, jo mere cremet og lækker bliver den.
Det er dog ikke altid, at der lige er tid til det i en travl hverdag, men der er det gode ved kødsauce, at det er mega fryseegnet! Det betyder, at du kan lave en ordentlig grydefuld, når du har god tid og så fryse det ned i portioner – så kan du alligevel nemt diske op med hjemmelavet, sund og velsmagende mad på travle dage.
Synes du, at det er svært at få spist nok grønt i hverdagen?
Lad dig inspirere af retter som denne! Nedenstående portion består af godt 1600g grøntsager og fordelt på 2 personer er det altså 800g grønt til hver!
Til 2 personer
Cremet kalkunsauce
300g hakket kalkunkød
300g løg
4 fed hvidløg
250g gulerødder
1 ds. hakkede eller flåede tomater á 400 ml
1 ds. tomatpuré á 70g
1½ dl kokosmælk
2-3 spsk. tørret oregano
2 tsk. stødt mild paprika
1 tsk. sort peber
½-1 tsk. chilipulver
Smag til med Himalayasalt, citronsaft og honning
1 lille potte frisk basilikum (gem lidt blade til pynt)
Olivenolie til stegning
Squashetti
3 squash
Cremet kalkunsauce
1. Pil løgene og skær dem i tern.
2. Pil hvidløgsfedene og hak dem groft.
3. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
4. Svits løg og hvidløg af i olivenolie.
5. Tilsæt det hakkede kalkunkød og brun det af.
6. Tilsæt gulerodsternene og lad dem stege med et par minutter, hvorefter dåsetomaterne og tomatpuréen tilsættes.
7. Lad nu saucen simre ind under omrøring. Jo længere jo bedre – gerne 30+ minutter.
8. Tilsæt kokosmælken og krydderierne og lad saucen simre yderligere ind – igen gerne 30+ minutter.
9. Når saucen er tilpas cremet og lækker, tilsættes de friske basilikumblade.
10. Smag saucen endeligt til med evt. flere krydderier og Himalayasalt, citronsaft og honning.
Squashetti
1. Kør squashene igennem en spiralizer eller skræl dem med et Juliennejern – en almindelig kartoffelskræller kan også bruges til at skrælle lange brede bånd.
Retten samles
1. Anret squashettien og top med den cremede kalkunsauce og lidt friske basilikumblade.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.