

Dette måltid er et rigtig fint eksempel på, at man kommer langt med enkelte, gode råvarer (og smør – man kommer altid langt med smør!).
En simpel sød kartoffel-græskarmos toppet med smørstegte sprøde svampe, pandestegt vildlaks og et generøst drys frisk persille og der er velsmagende hverdagsmad på ganske kort tid – det behøver heldigvis ikke at være så kompliceret at spise både sundt og lækkert!
INFO! Laks og andre fede fisk (fx sild, makrel, ørred, ansjoser og sardiner) er gode kilder til de antiinflammatoriske omega 3 fedtsyrer EPA og DHA. EPA og DHA har bl.a. stor betydning for vores hjernesundhed, vore celler generelt og for hvordan vores krop påvirkes af, håndterer og modvirker inflammation. Det er bl.a. på grund af de sunde omega 3 fedtsyrer, at vi anbefales at spise fisk flere gange ugentligt. Lider du af en inflammationsbetinget problematik/sygdom, kan det i øvrigt være en god idé at supplere de ugentlige fiskemåltider med et dagligt tilskud af omega 3 fedtsyrer af god kvalitet.
Denne opskrift (+ mange andre lækre antiinflammatoriske opskrifter) finder du i øvrigt i Charlotte Lillegaard Petersens bog ‘Superkost til hjernerystelser’, som jeg har udviklet opskrifter til. Du kan læse mere om bogen her.
Til 2 personer
Pandestegt vildlaks
400g vildlaksefileter – ferske eller optøede
Himalayasalt, sort peber og citronsaft
Klaret smør eller ghee til stegning
Sprøde svampe
300g champignoner
Himalayasalt
Klaret smør eller ghee til stegning
Sød kartoffel-græskarmos
400g sød kartoffel
400g græskar fx Butternut
50g klaret smør eller ghee
Himalayasalt, sort peber og et dryp citronsaft
I øvrigt
1 håndfuld frisk bredbladet persille
Sød kartoffel-græskarmos
1. Skræl de søde kartofler og skær dem i grove tern.
2. Skræl græskarret, fjern kernerne og skær det i grove tern.
3. Kombiner sød kartoffel og græskar i en gryde, dæk grøntsagerne med vand og bring gryden i kog.
4. Lad grøntsagerne simres møre under låg – det tager typisk 25-40 minutter.
5. Hæld kogevandet fra de møre grøntsager.
6. Tilsæt klaret smør og mos grøntsagerne sammen til en rustik mos med en gaffel.
7. Smag mosen til med Himalayasalt, sort peber og et dryp citronsaft.
Sprøde svampe
1. Rens svampene og dup dem helt tørre – det er essentielt, at der ikke er vand på svampene (ja, jeg vasker altid svampe, selvom mange mener, at det ikke er nødvendigt…).
2. Skær svampene i ca. ½ cm tykke skiver.
3. Steg svampene i klaret smør.
4. Vend ikke svampene for tit, men lad dem ligge og få en fin stegeskorpe.
5. Når svampene er ved at være færdigstegte, smages de til med lidt Himalayasalt.
Pandestegt vildlaks
1. Dup laksen tør og krydr den med Himalayasalt og sort peber.
2. Steg laksefileterne i klaret smør – et minutter på hver side.
3. Når små hvide perler begynder at anes på laksens overflade er den færdig.
4. Dryp laksen med citronsaft.
Retten samles
1. Hak persillen groft.
2. Anret sød kartoffel-græskarmosen og top med sprøde svampe, pandestegt vildlaks og grofthakket persille.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.