

Når først broccolien er snittet, så er det her faktisk et super hurtigt og meget nemt og velsmagende hverdagsmåltid – laks, broccoli og sesamfrø kan bare et eller andet sammen. Yum!
Drikker du ikke mælk? Både sesamfrø og broccoli er rigtig gode kilder til vegetabilsk calcium og kan derfor med fordel indtages på regelmæssig basis, hvis du ikke drikker mælk og/eller begrænser dit indtag af mejeriprodukter.
Til 2 personer
Glaseret vildlaks
2 stykker benfri vildlaks (med eller uden skind) á ca. 150-200g – fersk eller optøet
Havsalt og sort peber
Mild honning, Coconut Aminos (kokosbaseret alternativ til soyasauce) og limesaft
Kokosolie uden smag til stegning
Broccoli med sesamfrø
2 mellemstore broccoli
150g skalotteløg
6 fed hvidløg
Fiskesauce (vælg gerne en variant, der kun består af fisk og salt)
Havsalt, sort peber, chiliflager og limesaft
4 spsk. sesamfrø
Kokosolie uden smag til stegning
Broccoli med sesamfrø
1. Rist sesamfrøene på en tør pande over middel varme.
2. Når frøene begynder at tage farve, knitre og dufte aromatisk, er de færdige og hældes over på en tallerken.
3. Pil løgene, halver dem og skær dem i tynde både.
4. Pil hvidløgsfedene og hak dem halvfint.
5. Findel broccolien i mundrette buketter – skræl broccolistokkene og skær dem i mundrette bidder.
6. Start med at svitse skalotteløg og hvidløg af i kokosolie i en stor pande eller wok.
7. Tilsæt broccolistykkerne og steg dem under omrøring et par minutter.
8. Tilsæt et godt skvæt fiskesauce og et dryp limesaft.
9. Skru ned for varmen og sæt låg på panden.
10. Lad broccolien dampes let mør under låg.
11. Smag broccolien til med havsalt, sort peber og chiliflager og evt. mere fiskesauce og limesaft.
12. Lad kålen stege uden låg til sidst, så evt. overskydende væske kan fordampe.
13. De ristede sesamfrø vendes i den færdigtilberedte kål på panden.
Glaseret vildlaks
1. Krydr laksestykkerne med havsalt og sort peber og steg dem i kokosolie – ca. et minut på hver side.
2. Tilsæt honning (start med 1 spsk.), Coconut Aminos (start med 2 spsk.) og et skvæt limesaft til panden.
3. Fordel ingredienserne på panden, så de hurtigt ’koger’ sammen til en glasering.
4. Vend laksestykkerne igen, så begge sider tilberedes et minut eller lidt længere på hver side i glaseringen.
Retten samles
1. Anret broccolien og top med glaseret vildlaks og evt. en lille skive lime.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.