

Her får du opskriften på en gulerodssalat, der er kraftigt inspireret af den mellemøstlige salatklassiker ‘Tabouleh’.
Tabouleh er en frisk og aromatisk salat, der traditionelt laves med couscous eller bulgur, tomat, løg, hvidløg og masser af frisk persille, mynte og koriander.
Her har jeg erstattes kornproduktet med gulerodsris og så har jeg ellers modificeret og forenklet lidt i de traditionelle ingredienser.
Det er der kommet en fantastisk velsmagende (og meget simpel) salat ud af, som passer godt til alt lige fra frikadeller til kylling og fisk.
Salaten fungerer også rigtig godt som madpakkesalat, så lav gerne lidt rigeligt!
TIP! Gulerodsrisene kan erstattes af fx blomkåls- eller broccoliris og du kan tilføje andre urter som fx koriander og mynte.
Tilbehør til 3-4 personer
800g gulerødder
600g cherrytomater (gerne blandede farver)
2 små potter frisk kruspersille
Dressing af mild olivenolie, citronsaft og Himalayasalt
1. Skræl gulerødderne og skær dem i grove bidder.
2. Blend gulerødderne til riskornsstørrelse i en foodprocessor.
3. Hak persillen fint.
4. Rør gulerodsris og persille sammen og overhæld salaten med en dressing af olivenolie, citronsaft og Himalayasalt.
5. Skær tomaterne over i kvarte og vend dem i salaten.
6. Lad gerne salaten trække lidt ved stuetemperatur, inden den serveres.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.