

Er der noget, som pesto ikke kan gøre bedre?
En halvkedelig hakkebøf og stegt blomkål bliver i hvert fald dimensioner bedre af en god klat pesto – det er som to forskellige verdener!
Ikke for at hype pesto mere end nødvendigt, men hvis du gerne vil spise sundt i en travl hverdag, så er tilbehør som pesto, tapenade, lækre mayodips, osv. helt essentielle ting, der nemt kan pifte den hurtige og måske ikke altid lige spændende hverdagsmad op samt give en større smagsmæssig variation.
Du finder allerede opskrifter på spinatpesto med mandler og pistaciepesto på bloggen, men i dag får du også opskriften på en ren persillepesto. Den indeholder ikke basilikum og smager derfor mere rent af ja – persille!
Til 2 personer
Hakkebøffer
250-300g hakket oksekød
2 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
Himalayasalt og sort peber
Klaret smør til stegning
Stegt blomkål
2 mellemstore blomkål – eller ca. 500g kål (renset vægt) pr. pers.
Himalayasalt og sort peber
Klaret smør til stegning
Persillepesto – ca. ½ L pesto
4 små potter frisk kruspersille
1-2 store fed hvidløg
3-4 dl mild olivenolie
Saften af ½-1 citron
100g cashewnødder
50g pinjekerner
Himalayasalt
Persillepesto
1. Kombiner alt, pånær Himalayasalt, i en foodprocessor (start med 3 dl olie).
2. Blend ingredienserne sammen til en findelt, ensartet og cremet pesto.
3. Virker pestoen for tyk, tilsættes mere olie.
4. Smag pestoen til med Himalayasalt og hvad der ellers evt. mangler af hvidløg og citronsaft.
5. Opbevar pestoen i et skoldet glas på køl i en god uges tid eller frys noget af den ned til senere brug.
Stegt blomkål
1. Rens blomkålene og skær buketterne i mundrette bidder.
2. Steg kålbuketterne i lidt klaret smør og krydr med Himalayasalt og sort peber.
3. Blomkålsfritterne er færdige, når de er møre og med brune/let sorte kanter.
Hakkebøffer
1. Ælt det hakkede oksekød sammen med løgpulver og hvidløgspulver og form kødet til to bøffer.
2. Krydr bøfferne med Himalayasalt og sort peber.
3. Steg bøfferne i klaret smør, så længe som du foretrækker.
Retten samles
1. Server hakkebøfferne med den stegte blomkål og et par spiseskeer pesto.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.