

Man kan lave lækker pesto af de fleste slags nødder og kerner, men pistacienødder er i særlig grad en verdensklassenød at lave god pesto af – prøv det af og jeg er sikker på, at du vil give mig ret.
Hvis du er vild med pesto (det er du nok, siden du læser med her), så tjek også min opskrift på spinatpesto med mandler!
Til ca. ½ L pistaciepesto
100g afskallede usaltede pistacienødder
75g cashewnødder
25g pinjekerner
2 små potter frisk kruspersille
1 lille potte frisk basilikum
2 fed hvidløg
200-250g mild olivenolie
Saften af ½ citron
Havsalt
Pil hvidløgsfedene.
Kombiner persille, basilikumblade og olivenolie i en foodprocessor eller blender og blend ingredienserne sammen til en tyndtflydende findelt grøn masse.
Tilsæt de øvrige ingredienser og blend sagerne sammen til en cremet pesto.
Smag pestoen til.
Opbevar den færdige pesto på rengjorte syltetøjsglas på køl i 7-10 dage. Pestoen kan også fryses ned i portioner (fx i små silikoneforme) for en holdbarhed på flere måneder.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!