

Når der skal klassisk hummus på bordet, er kikærter det traditionelle valg af bælgfrugt, men mange andre bælgfrugter (og grøntsager) kan også sagtens bruges til at lave lækre hummusinspirerede dips af.
Her har jeg anvendt store cremede smørbønner (også kaldet butter beans og lima bønner), som giver en rigtig lækker og fløjsblød bønnedip. Hummusen har desuden fået et anderledes twist af grillet peberfrugt!
Smørbønne-paprikahummusen er udover den klassiske spidskommen også smagt til med bl.a. stødt koriander, paprika og revet citronskal for en rigtig lækker og lidt anderledes smagsprofil.
Hvis du er vild med hummus, så tjek også opskrifterne på flækærtehummus, sød kartoffel hummus og blomkålshummus!
Til 1 portion
400g spiseklare smørbønner (butter beans) – læg i blød og kog dem selv eller brug nogle fra dåse
1 stor rød peberfrugt, grillet og flået (sådan griller du en peberfrugt)
4 spsk. tahin
8-12 spsk. mild olivenolie
Saft af ½-1 citron
2-4 fed hvidløg
1-2 tsk. fintrevet økologisk citronskal (kan udelades)
Smag til med (rigeligt!) Himalayasalt, sort peber, stødt spidskommen, stødt koriander (kan udelades), stødt mild paprika, et nip chilipulver og evt. et nip stødt mild røget paprika
1. Pil hvidløgsfedene.
2. Kombiner alle ingredienser (husk at fjerne stilk og kerner samt flå den grillede peberfrugt) i en foodprocessor eller stærk blender og blend sammen til en cremet hummus.
3. Smag hummusen til med salt, krydderier, hvidløg, citronsaft- og skal, til du rammer den helt rigtige smag (…som jo er absolut individuel, så smag dig frem).
4. Hummusen kan opbevares i en lukket beholder på køl en lille uges tid eller fryses ned i praktiske portionsanretninger til senere brug.
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.