

Dette er påskeægget du (eller påskeharen) hiver frem, når børn og barnlige sjæle (eller voksne og meget alvorlige mennesker, der dog sætter pris på en god detalje), skal imponeres.
’Æggehviden’ er lavet af god hjemmelavet marcipan og ’æggeblommen’ af en velsmagende mango-kokosblanding – ingen farvestoffer eller kunstig kemi, bare få gode ingredienser!
Til 4 æg på størrelse med små hønseæg
200g marcipan (jeg har samlet mine fire bedste opskrifter her – alle kan anvendes, vælg selv)
25g tørret mango
3 tsk. revet kokosmel
1-2 tsk. ahornsirup
1-2 knsp. stødt gurkemeje
Et dryp citronsaft
150g mørk chokolade til overtræk
1. Læg den tørrede mango i en lille varmefast skål og dæk frugten med kogende vand.
2. Lad frugten stå i blød i 15-30 minutter.
3. Dræn frugten og smid iblødsætningsvandet ud.
4. Hak den udblødte mango fint.
5. Rør finthakket mango sammen med kokosmel, ahornsirup, gurkemeje og et dryp citronsaft.
6. Smag massen til – den skal gerne være let syrlig og sød.
7. Del marcipanen i fire klumper og rul hver klump ud mellem to stykker bagepapir – hver klump skal rulles ud til størrelsen på en knyttet hånd.
8. Læg en klump mangofyld på midten af hvert ’marcipanark’ og fold enderne sammen om fyldet.
9. Form forsigtigt marcipanklumpen til formen af et æg (eller en rund kugle).
10. Læg æggene på en bagepapirsbeklædt tallerken og sæt dem på køl et par timer.
11. Smelt den mørke chokolade over meget lav varme i en lille kasserolle eller alternativt over vandbad.
12. Overtræk de køleskabskolde æg med chokolade og læg dem tilbage på den bagepapirsbeklædte tallerken.*
13. Stil æggene på køl igen, indtil chokoladen er stivnet.
14. Opbevar æggene på køl i en lukket beholder, hvor holdbarheden vil være 3-5 dage.
*TIP! Bland tørret frugt og nødder i den overskydende overtrækschokolade og spred det ud på en bagepapirsbeklædt tallerken eller fordel massen i små papirforme. Lad chokoladen størkne på køl.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.