

Hvis du mangler inspiration til lækker aftensmad i weekenden, så kan jeg anbefale en omgang mørbrad med estragon-blomkålsmos og tomatsalat – det er mums!
TIP! Blomkålsmosen fungerer her lidt som både mos og sauce. Hvis du vil lave en decideret blomkålsbearnaise (som er sååååå lækker – tak til Jimmi Rose for inspiration i tidernes morgen!) så tilsæt bare (væsentligt) mere smør og evt. lidt af kogevandet (+ evt. et nip stødt gurkemeje, hvis du går efter en lidt mere gul farve). Super nemt og en ekstremt lækker måde at spise kål på *tung vejrtrækning*…
Til 2 personer
Grillet kalvemørbrad
2 bøffer á 200-250g skåret af kalve- eller oksemørbrad eller en anden lækker bøfudskæring
Himalayasalt og sort peber
Blomkålsmos
1 mellemstort blomkål (ca. 600g renset vægt)
50g klaret smør
1 lille potte frisk estragon
Smag til med Himalayasalt, sort peber og citronsaft
Tomatsalat
400g små søde tomater
75g rødløg
1 lille potte frisk basilikum
Dressing af mild olivenolie, citronsaft og Himalayasalt
Blomkålsmos
1. Rens blomkålet og del det i buketter.
2. Kom blomkålsbuketterne i en gryde med lidt vand i bunden, sæt låg på gryden og bring den i kog.
3. ’Dampkog’ blomkålen mør.
4. Hæld vandet fra gryden.
5. Blend blomkål og klaret smør sammen til en blød og ensartet mos med en stavblender.
6. Hak estragonen fint og rør den i mosen.
7. Smag mosen til med Himalayasalt, sort peber og citronsaft.
Grillet kalvemørbrad
1. Lad kødet stuetempereres inden tilberedning.
2. Krydr mørbradsbøfferne med rigeligt Himalayasalt og sort peber og grill dem så længe, som du foretrækker – bøfferne kan også steges på en pande i klaret smør.
3. Lad de tilberedte bøffer hvile lidt, inden de serveres.
Tomatsalat
1. Pil rødløget og skær det i fine tern.
2. Skær de små tomater over i halve eller kvarte.
3. Skær basilikumbladene i fine strimler.
3. Bland løg, tomater og basilikum sammen og overhæld salaten med en dressing af olivenolie, citronsaft og Himalayasalt.
Retten samles
1. Læg mørbradsbøffen på midten af en tallerken og anret blomkålsmos og tomatsalat rundt om bøffen.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.