

Nødder er på mange måder den perfekte snack; de er nemme og hurtige at spise (og kan kombineres med både frugt, grønt og protein), de er nemme at opbevare og transportere, de kræver ingen tilberedning (men man kan lave dem på forskellige måder, hvis man har lyst), man behøver ikke så store mængder og så indeholder de masser af sunde både makro- og mikronutrienter.
Hvis du har brug for lidt afveksling fra de almindelige rå nødder, så kan jeg varmt anbefale disse sprøde ovnristede chilinødder – de er fantastiske!
Cashewnøddernes naturligt søde og let smøragtige smag passer perfekt til den stærke chilipasta! Da der også er bl.a. tomatpure og hvidløgspulver i chilipastaen, får cashewnødderne en meget bedre og mere kompleks smag, end hvis de blot blev vendt med lidt chilipulver (…det er SÅ lækkert!).
Spis chilinødderne som snack eller brug dem som drys på salater og supper.
En daglig håndfuld nødder gavner sundheden!
Ifølge DTU’s Fødevareinstitut kan en daglig håndfuld nødder (ca. 30g) fremme danskerenes sundhed bl.a. ift. hjerte-karsygdomme. Hvis du er en af dem, der sjældent spiser nødder (ligesom 62% af de adspurgte i undersøgelsen), så er der altså god grund til at komme i gang med snackeriet. Læs artiklen fra DTU her
Nødder indeholder (udover en masse sunde fedtsyrer) generelt en lang række antioxidanter, vitaminer og mineraler og er super sunde at indtage som en del af en varieret kost!
Til 1 portion
300g cashewnødder (rå og usaltede)
100g luksus shawarma chili
Himalayasalt
1. Bland cashewnødder og chilipasta sammen i en skål – sørg for at alle nødder dækkes af chilipastaen.
2. Fordel de chiliindsmurte cashewnødder på en bagepapirsbeklædt bageplade – spred nødderne godt ud, så de ikke ligger for tæt.
3. Drys nødderne med Himalayasalt efter smag.
4. Rist nødderne i en forvarmet ovn på 150C i ca. 20-30 minutter – vend rundt i nødderne et par gange undervejs for det bedste resultat. Nødderne er færdige, når chilipastaen er helt tørret ind.
5. Lad nødderne køle helt af på pladen, hvorefter de kan opbevares i en kagedåse eller et lukket glas (…den teoretiske holdbarhed er lang, men de forsvinder som regel utroligt hurtigt!).
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.