

Jeg kommer nemt til at sidde fast i de samme retter og opskrifter uge efter uge – lækkert, men ikke super varieret og det kan godt blive lidt kedeligt.
Har du det på samme måde?
For at ryste posen lidt, vil jeg hver uge lave et inspirationsindlæg, hvor jeg finder 5 tidligere publicerede opskrifter frem fra gemmeren.
Læs med, hvis du er klar til at opdage nye favoritter!
Mandag
‘Everything but the bagel‘ – EBTB er en absolut episk ‘krydderiblanding’, der består af bl.a. birkes, sesamfrø, tørret løg og tørret hvidløg – et mix, der ofte bruges som toppings på bagels (deraf navnet – det er bogstaveligt talt blot en bagel, der mangler). ’Everything but the bagel’-krydderiblandingen smager vanvittigt godt på alt lige fra æg til salater til en hurtig halv avocado med citronsaft og som drys på bagels og andet bagværk. En portion af denne krydderiblanding i et lille fint glas, gør sig i øvrigt også fremragende som spiselig værtindegave, raflegave eller julegave i den kommende tid…
Tirsdag
‘Kålgryde med ingefær og lime‘ – kender du den klassiske kålgryde med hvidkål, gulerødder og hakket oksekød? Måske under navnet ‘Gisou’? Det er en nem, enkel og overraskende lækker ret – de simple ingredienser taget i betragtning. Denne version af kålgryden har jeg bl.a. piftet op med ingefær og lime, som giver kålretten et lækkert asiatisk twist!
Onsdag
‘Rugbrød‘ – mangler du et godt gluten- og kornfrit brød til månedens julefrokoster (eller måske bare som treat i madpakken generelt), så bør du prøve dette rugbrød. Det ligner almindeligt rugbrød og smager virkeligt godt á la ‘ægte’ rugbrød!
Torsdag
‘Æble-mandaringlögg‘ – alkoholfri lys glögg lavet på æble- og mandarinsaft. Glöggen er infuceret med masser af julens karakteristiske krydderier og smager præcis som en almindelig glögg, men altså i en version som alle kan nyde.
Fredag
‘Kakaokugler med rosenvand‘ – daddelkugler med et fantatisk smagsmæssigt samspil mellem intens kakao, søde dadler, bitre valnødder og aromatisk rosenvand – samlet i en lille mundret godbid, der nærmest smelter på tungen. Anderledes og vildt lækkert forslag til konfektskålen!
Det var lidt blandede bolsjer til din maduge – jeg håber, at du har fået mod på at prøve et par nye opskrifter!
Anbefaling – hvis du kun skal lave én ny opskrift denne uge så vælg:
‘Æble-mandaringlögg‘ – glöggen får denne uges anbefaling. Den emmer af jul og smager absolut fantastisk! I min optik er det et kæmpe plus, at den kan nydes af alle – også børn og voksne, der ikke drikker alkohol – et must make i december!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.