

Mild og lækker gulerodssuppe lavet på ovnristede gulerødder og bagte hvidløg.
Suppen smages til med citron (både skal og saft) og granatæblesirup, som alle giver et interessant syrligt twist til retten.
Suppen serveres her med smørstegt torsk, men kan også toppes med fx rejer, pocherede æg, kyllingefilet, oksestrimler, kødboller eller spiseklare bælgfrugter.
TIP! Granatæblesirup (som suppen toppes med) finder du hos velassortede grønthandlere. Kig efter en variant uden tilsat sukker, som kun består af indkogt granatæblesaft. Granatæblesirup er en fantastisk syrlig og aromatisk (og ikke super sød) sirup, som smager formidabelt som dressing på fx kålsalater, til rå, bagt og ristet rødbede, til ristede gulerødder, i kødmarinader, på is og pandekager, osv. En virkeligt lækker og alsidig (lidt atypisk) sirup at have stående, som kan bruges til mange forskellige ting!
Til 2 personer
Suppe
800g gulerødder
1 helt hvidløg
Himalayasalt og sort peber
Klaret smør, smeltet
6 dl kyllingefond eller grøntsagsbouillon
2 dl kokosmælk
Smag til med Himalayasalt, sort peber, fintrevet økologisk citronskal og citronsaft
Torsk
300g torskefilet uden skind og ben – fersk eller optøet
Himalayasalt og sort peber
Klaret smør til stegning
I øvrigt
2 spsk. granatæblekerner
1 håndfuld frisk bredbladet persille
Granatæblesirup (kan udelades)
Suppe
1. Skræl gulerødderne og skær dem i grove bidder.
2. Læg gulerødderne på en bagepapirsbeklædt bageplade og krydr med Himalayasalt, sort peber og dryp med lidt smeltet klaret smør.
3. Pil hvidløgsfedene og læg dem i et stykke sølvpapir.
4. Overhæld fedene med lidt smeltet klaret smør og krydr med Himalayasalt og sort peber.
5. Luk sølvpapiret sammen om hvidløgsfedene og læg sølvpapirspakken på bagepladen ved siden af gulerødderne.
6. Rist grøntsagerne i ovnen på 225C indtil de er møre og let brændte i kanterne – det tager typisk 30-45 minutter.
7. Kom de ristede gulerodsbidder og de bagte hvidløgsfed op i en gryde.
8. Tilsæt kyllingefond og kokosmælk og blend ingredienserne sammen med en stavblender til en blød og cremet suppe.
9. Varm evt. suppen op på komfuret.
10. Smag suppen til med Himalayasalt, sort peber, fintrevet citronskal og citronsaft.
Torsk
1. Krydr fisken med Himalayasalt og sort peber og steg den i klaret smør på en pande.
I øvrigt
1. Halver granatæblet og bank kernerne ud i en skål – det gøres lettest ved at slå på bagsiden af de halverede æbler med en træske.
2. Hak den bredbladede persille fint.
Retten samles
1. Top gulerodssuppen med torsk, granatæblekerner og finthakket persille og afslut med et dryp granatæblesirup.
Indlægget indeholder affiliatelinks
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.