

Cremet og lækker kyllingekødsauce på bund af sprød squashetti.
Kødsaucen er lavet med brunede løg og det giver en lidt dybere og mere raffineret smag til saucen – det smager vildt lækkert!
Squashettien laves på en spiralizer, hvis du ikke har sådan en (bør du virkeligt overveje at anskaffe dig en – det er en genial opfindelse!) kan du skrælle lange brede bånd med en almindelig kartoffelskræller. Har du et Juliennejern, kan det også bruges til at skrælle lange tynde strimler.
Hvis du i øvrigt gerne vil have alle til at tænke ‘jamen er det her ikke pasta?’, så skræl squashen inden du spiralizer den. På den måde ser det mindre grønt (og sundt) ud.
TIP! Lav gerne kødsaucen i en dyb pande fremfor en gryde, da et større overfladeareal vil medvirke til en hurtigere indkogning.
Til 2 personer
Cremet kyllingekødsauce
2 kyllingebryster uden skind og ben (á ca. 125g)
300g løg
2 ds. hele eller flåede tomater i egen juice/saft (á 400 ml)
2 dl kokosmælk
Smag til med havsalt, sort peber, stødt mild paprika, tørrede chilikerner og ahornsirup
Olivenolie til stegning
Squashetti og græskarkerner
4 squash
50g græskarkerner, tørristede
Cremet kyllingekødsauce
1. Pil løgene og skær dem i fine tern.
2. Steg løgene i olivenolie – løgene skal steges brune og halvsprøde. Det tager typisk 10-15 minutter.
3. Skær kyllingebrysterne i små tern eller tynde strimler.
4. Når løgene er stegt brune, tilsættes kyllingestykkerne.
5. Brun kyllingen af.
6. Dræn tomaterne for juice/saft. Gem juicen/saften til noget andet. Det kan fryses ned og kan fx anvendes i gryderetter og supper.
7. Hak tomaterne mellemfint.
8. Tilsæt tomater og kokosmælk til kyllingepanden og lad saucen simre ind under jævnlig omrøring.
9. Tilsæt 1 tsk. stødt mild paprika.
10. Saucen må gerne koge ind i 20-30 minutter, hvis du har tid, så den bliver ekstra cremet og lækker.
11. Smag saucen til med havsalt, sort peber, evt. mere paprika, chiliflager og ahornsirup.
Squashetti
1. Skræl squashene hvis du ønsker en helt hvid pasta, ellers lad skrællen blive på.
2. Kør squashene igennem en spiralizer eller skræl lange brede pastabånd med en almindelig kartoffelskræller.
Retten samles
1. Anret squashettien og top med cremet kyllingekødsauce og tørristede græskarkerner.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.