

Er du også en af dem, der samler på ‘meget-modne-bananer’-opskrifter? Jeg er!
Sagen er nemlig den, at jeg kun spiser bananer, der allerede er godt modne. Og fra ‘godt-modne’ til jeg sidder og Googler ‘er-mine-bananer-for-gamle-hvis-de-er-helt-sorte-og-lugter-af-bananlikør’-stadiet, er der aldrig langt.
I sådanne situationer er opskrifter som denne guld værd. Man kommer af med hele fire overmodne bananer OG man får samtidigt kage ud af det. Det må da være indbegrebet af en win/win-situation!
Her får du din nye yndlingsopskrift på banankage (ja, så god er den!).
Svampet banankage med mandler og chokolade – til et ovnfast fad á ca. 20 x 20 cm
500g moste (meget modne) bananer (svarer til fire mellemstore bananer) – vægt uden skræl
325g mandelsmør uden salt
75g ahornsirup
2 æg
Kornene af 2 vanillestænger
¼ tsk. havsalt
150g mørk chokolade fx Vivani 92%
Skræl bananerne og mos dem fint med en gaffel.
Kombiner bananmos, mandelsmør, sirup, æg, vanillekorn og havsalt i en skål og pisk ingredienserne sammen til en lind dej med en håndmixer.
Hak chokoladen fint og vend den i dejen.
Fordel dejen i et bagepapirsbeklædt ovnfast fad á ca. 20 x 20 cm.
Bag kagen i en forvarmet ovn på 160C i ca. 90 minutter.
Lad kagen køle af i fadet og skær den ud i små firkanter á la browniestykker.
Eventuelle rester af kagen kan opbevares på køl i op til en uge. Kagen er også fryseegnet.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!