

Avocado og chokolade – a match made in heaven!
Moden avocado smager ikke af så meget, men har en fantastisk evne til – i kraft af sin fedme – at virke smagsforstærkende på de ingredienser, som den serveres sammen med.
I denne brownie betyder det en super lækker og intens chokoladesmag og desuden den helt rigtige klæge konsistens (ganeklistrende, du ved).
I opskriften har jeg brugt havremel, men hvis du vil lave en kornfri version af brownien, så prøv fx at erstatte havremelet med 40g mandelmel (af blancherede mandler) og 10g fedtreduceret mandelmel eller kokosfibre.
Du kan læse mere om avocadoen og hvorfor den er så sund her.
TIP! Brownien er ABSOLUT bedst, hvis den får lov til at stå på køl natten over – så hvis du på nogen måde kan vente med at sætte tænderne i, så er det helt klart min anbefaling!
Til ca. 9 stykker kage
100g mørk chokolade (85+%)
50g klaret smør eller ghee eller kokosolie uden smag
150g kokospalmesukker
3 æg
50g havremel (blend/mal 50g glutenfrie havregryn til mel)
40g kakaopulver
1 tsk. vanillepulver
1 knsp. Himalayasalt
150g moden avocado (vægt uden skal og sten – svarer til 2 S/M avocado)
100g mørk chokolade (85+%)
50g hasselnødder
1. Smelt 100g chokolade sammen med det klarede smør i en lille kasserolle (over meget lav varme).
2. Blend kokospalmesukker og æg sammen i en foodprocessor eller blender – sukkeret skal gerne opløses i æggemassen, så blend et par minutter.
3. Tilsæt havremel, kakaopulver, vanillepulver og Himalayasalt og blend videre.
4. Rør den smeltede choko/smør-masse glat, inden den tilsættes foodprocessoren sammen med avocadokødet.
5. Blend alle ingredienserne sammen og sørg for at avocadoen blendes fuldstændigt (der må ikke være små grønne stykker i dejen).
6. Hak 100g chokolade groft og vend det i dejen.
7. Fordel dejen i en bagepapirsbeklædt kvadratisk ovnfast form (á ca. 15 x 15 cm).
8. Hak hasselnødderne groft, fordel dem over og pres dem let ned i dejen.
9. Bag brownien i en forvarmet ovn på 175C i ca. 30-35 minutter – overfladen skal føles fast, men brownien skal stadig virke svampet og eftergivende for tryk (den skal altså ikke gennembages).
10. Tag forsigtigt den færdigbagte brownie op af formen og lad den køle af på fx et skærebræt (ikke af plastik).
11. Brownien bliver allerbedst, hvis den får lov til at stå på køl natten over.
12. Brownien kan holde sig en uges tid på køl eller fryses ned for endnu længere holdbarhed.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.