

Det ristede hvidkål slår til igen – sidst var det i selskab med kylling, men i dag er det kapers-tomatsalsa og bagt ørred med mandel-sennepslåg, der er på menuen.
Kan du ikke få fat i ørred, så kan laks (gerne vildlaks) også sagtens bruges (torsk er egentligt også lækkert – der er flere muligheder!).
Til 2 personer
Bagt ørred
300g ørredfilet uden ben evt. med skind – fersk eller optøet
1 stor håndfuld mandler
4 tsk. sennepspulver
1 spsk. mild olivenolie
Lidt vand
Himalayasalt, sort peber og citronsaft
Ristet hvidkål
4 skiver hvidkål (de tykkest mulige midterskiver á ca. 1-1½ cms tykkelse – beregn ca. 400g kål pr. pers.)
Himalayasalt, sort peber og olivenolie
Kapers-tomatsalsa
400g små tomater
100g rødløg
1 lille potte frisk kruspersille
40g kapers, drænet vægt
Dressing af mild olivenolie, citronsaft og Himalayasalt
Ristet hvidkål
1. Læg hvidkålsskiverne på en bagepapirsbeklædt bageplade.
2. Dryp skiverne med olivenolie og krydr dem med Himalayasalt og sort peber – alt på begge sider.
3. Rist hvidkålsskiverne i en forvarmet ovn på 200C i ca. 50 minutter.
4. Vend gerne skiverne (forsigtigt!) et par gange undervejs for det bedste resultat.
5. Skiverne er færdige, når kålen er blød og de yderste blade brune/brændte og let karamelliserede.
Bagt ørred
1. Hak mandlerne halvgroft.
2. Rør sennepspulver, olie og lidt vand sammen til en sennepstyk konsistens.
3. Smag sennepen til med Himalayasalt og citronsaft.
4. Rør mandler og sennep sammen og smør det på ørredfileten.
5. Krydr med Himalayasalt og sort peber.
6. Læg ørredfileten (med skindsiden nedad) i et let smurt ovnfast fad.
7. Bag fisken i en forvarmet ovn på 200C i ca. 10-15 minutter eller indtil små hvide perler viser sig på overfladen.
Kapers-tomatsalsa
1. Skær tomaterne i fine tern.
2. Pil rødløget og skær det i fine tern.
3. Hak persillen fint.
4. Rør alle ingredienserne sammen og overhæld salsaen med en dressing af olivenolie, citronsaft og ganske lidt Himalayasalt.
Retten samles
1. Anret hvidkålsskiverne, fordel salsaen henover dem og server til den mandel-sennepsbagte ørred.
Indlægget indeholder affiliatelinks
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.