

Fløjlsblød kalkun på bund af cremede svampe og løg – utroligt at noget så lækkert, kan være så nemt at tilberede!
Kokosmælk er i øvrigt en rigtig god ‘mælk’ at lave stuvede grøntsager på.
Hemmeligheden er ikke at bruge for meget mælk (så det bliver sjasket og vandet) og så skal retten ellers have tid til at koge tilstrækkeligt ind. Kokossmagen bliver meget mild og slet ikke dominerende.
Udover svampe er spinat og grønkål også virkeligt lækre at ‘stuve’ med kokosmælk og vil man ‘imødekomme’ den milde kokossmag er det oplagt at krydre med ingredienser som fx ingefær, chili og limesaft.
TIP! Hvis du gerne vil have lidt grønt og sprødt til retten, kan du servere svampe og kalkun på en bund af frisk rucolasalat.
Til 2 personer
Pocheret kalkuninderlår
250-300g kalkuninderlår
Kokosstuvede svampe
400g løg
4 fed hvidløg
600g portobello svampe eller champignoner
2 dl kokosmælk
15 kviste frisk timian
Havsalt og et dryp citronsaft
Olivenolie til stegning
Pocheret kalkuninderlår
1. Bring en gryde med vand i kog.
2. Dump kalkuninderlårene ned i det kogende vand og sæt låg på gryden.
3. Lad kalkunen koge under tippet låg i 5 minutter.
4. Sluk for varmen, sæt låg på gryden og lad kalkunen tilberedes færdig i 30 minutter i det varme vand.
Kokosstuvede svampe
1. Pil løgene og skær dem i fine tern.
2. Pil hvidløgsfedene og skær dem i meget fine tern.
3. Skær portobellosvampene i ca. ½ cm tykke skiver. Hvis du bruger champignoner, så skær dem i halve eller kvarte.
4. Start med at svitse løgene af i olivenolie. Løgene skal steges godt brune og halvsprøde – det tager typisk 10-15 minutter under jævnlig omrøring. Når løgene steges brune, tilføres en fantastisk lækker smag og dybde til retten.
5. Når løgene er blevet brune og halvsprøde tilsættes hvidløg og svampe.
6. Lad grøntsagerne stege sammen under omrøring.
7. Når svampene begynder at afgive vand og bliver bløde, tilsættes kokosmælken.
8. Lad kokosmælken fordampe og svampestuvningen tyknes.
9. Pil timianbladene af kvistene og tilsæt dem retten.
10. Smag svampene til med havsalt og evt. lidt citronsaft.
Retten samles
1. Anret de cremede svampe og top med skiver af pocheret kalkuninderlår.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.