

Ligesom, at fiskefrikadeller kan varieres i det uendelige så er der også uanede muligheder for crab cakes (som jo også er en slags fiskefrikadeller) – prøv fx denne version med æble og chili.
De søde og let spicy crab cakes serveres til lynstegt kål og majs.
Savner du noget at dyppe i? En hjemmelavet chilimayo (evt. rørt op med lidt finthakket koriander) vil være oplagt!
Til 2 personer + muligt overskud af crab cakes
Crab cakes med æble og chili – ca. 8 stk.
240g kogt krabbekød (alternativt kan samme mængde dåsetun eller dåse- eller tilberedt laks også bruges)
100g revet løg
100g revet æble
2 store æg
1 frisk rød chili
40g kokosfibre*
Havsalt
Klaret smør til stegning
Lynstegt grønt
500g rosenkål
2 friske majskolber
Havsalt og limesaft
Klaret smør til stegning
1 lime
Crab cakes med æble og chili
Findel krabbekødet med en gaffel.
Rens chilien for stilk, frø og frøstole og hak den fint.
Kombiner alle ingredienser i en skål og rør dem sammen til en fugtig fars.
Form farsen til 8 kager/deller og steg dem i rigeligt klaret smør. Farsen er meget porrøs under tilberedningen, så vær forsigtig. Steg ‘kagerne’ over middel varme og vend dem først, når du er sikker på, at de har sat sig tilstrækkeligt – hvis stegesiden ikke er fast, vil kagerne nemlig smuldre.
Lynstegt grønt
Fjern de yderste grove og grimme blade på rosenkålene og snit de små kålhoveder ultra ultra fint – gerne på et mandolinjern.
Fjern hylster og hår på majskolberne og skær kernerne af kolberne – det gøres nemmest ved, at kolberne stilles på højkant og en kniv skære kernerne af oppefra og ned hele vejen rundt.
Kål og majskerner steges af i klaret smør – grøntsagerne skal blot stege i ganske få minutter.
Smag til med havsalt og limesaft.
Retten samles
Server de færdige crab cakes til de lynstegte grøntsager. Husk ½ lime til syrligt dryp på hver tallerken.
*Kokosfibre er et fedtreduceret og fiberholdigt mel med helt andre bageegenskaber end almindeligt revet kokosmel. Kokosfibre kan altså IKKE erstattes af almindeligt revet kokosmel, men kan fint erstattes af andre fedtreducerede meltyper – fx fedtreduceret sesammel eller fedtreduceret mandelmel.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!