

Det her er en af mine mest populære dessertopskrifter gennem tiden – jeg har ikke tal på, hvor mange positive tilkendegivelser jeg har fået på opskriften, men det er rigtig (rigtig!) mange.
Folk har serveret hasselnøddekurvene til alt fra fødselsdage til studentergilder, til pigeaftener, til bryllupsreceptioner og konfirmationer, til julefrokoster og påskefrokoster og bare fordi, at det er fredag og man har lyst til noget lækkert – kurvene kan bruges til alle lejligheder!
Jeg tror, at der er flere ting ved hasselnøddekurvene, der tiltaler folk – følgende tre punkter tiltaler i hvert fald mig meget:
– Man skal kun bruge 6 (relativt almindelige) ingredienser
– De er virkeligt nemme at lave
– Vigtigst af alt – de smager sindssygt godt (tænk Ferrero Rocher, Nutella og hindbær i én himmelsk mundfuld…)
Hasselnøddekurvene kan i øvrigt laves med alle slags nødder og tørret frugt og kurvene kan toppes med alle slags bær og udskårne frugter – der er bogstaveligt talt mulighed for uendelige variationer! Du kan fx også x opskriften med to eller tre og lave en stor tærte i et tærtefad eller en springform – det fungerer også godt.
I opskriften anvendes daddelmasse. Daddelmasse sælges i velassorterede grønthandlere og er en super smart opfindelse, hvis du spørger mig. I sin essens er det bare sammenblendede dadler, der typisk sælges i blokke á 1 kg. Daddelmassen er nem at blende (eller ælte i hånden) sammen med nødder, nøddemel, osv. og er en god erstatning for almindelige udstenede dadler i alle opskrifter (særligt hvis du ikke har en foodprocessor eller stærk blender).
TIP! Du kan sagtens lave hasselnøddekurvene (dejen) på forhånd og opbevare dem i en lukket beholder på køl. Det er lidt mere vanskeligt at lave chokoladecremen på forhånd, da den stivner og bliver hård, når den kommer i køleskabet. Hvis du alligevel vil prøve at forberede alle tingene på forhånd, så opbevar chokoladecremen i en beholder (og ikke en sprøjtepose). Tag cremen ud af køleskabet en halv times tid, før den skal bruges, og pisk cremen godt igennem med en gaffel, inden du kommer den i en sprøjtepose (og forsætter med fremgangsmåden som beskrevet nedenfor under samling af kurvene).
Til 10 små hasselnøddekurve
Chokoladecreme
1 dl fed kokoscreme (fra en dåse køleskabskold fuldfed kokosmælk uden fortykningsmidler og stabilisatorer – Aroy-D (som kan købes i visse større grønthandlere samt thai- og asiatiske grønthandlere/supermarkeder) er min all time favorit kokosmælk – den er fed, vildt cremet, mild og lækker i smagen!)
100g mørk chokolade
1 tsk. vanillepulver
Hasselnøddekurve
100g hasselnødder
150g daddelmasse (alternativt 150g udstenede Medjool dadler)
Toppings
10 friske hindbær
Chokoladecreme
1. Varm den fede kokoscreme op, til lige under kogepunktet, i en lille kasserolle.
2. Tag kokoscremen af varmen og tilsæt den mørke chokolade og vanillepulveret.
3. Rør rundt i gryden til chokoladen er smeltet og chokoladecremen er tyk og glat – der må ikke være klumper.
4. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose og læg den på køl i 15-30 minutter (cremen bliver hurtigt hård, så lad den ikke ligge på køl for længe).
Hasselnøddekurve
1. Rist hasselnødderne på en pande over middel varme.
2. Når nødderne begynder at knitre, dufte aromatisk og tage farve, tages de af varmen.
3. Kombiner hasselnødder og daddelmasse i en foodprocessor og blend ingredienserne sammen til en klæg dej.
4. Del dejen i 10 klumper, som hver trilles til en kugle.
5. Pres en finger ned i hver kugle og form en lille kurv/rede.
Hasselnøddekurvene samles
1. Skyl hindbærrene og lad dem dryppe godt af på køkkenrulle.
2. Hver kurv fyldes med et squeeze chokoladecreme og toppes med et hindbær.
3. Nyd straks!
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.