

Salt ER livets salt!
Jeg tænker tit på, hvor kedeligt det ville være at spise, hvis der ikke fandtes salt – salt er en fantastisk smagsforstærker og har bare en vidunderlig evne til at ‘runde alt af’ på bedste vis!
Abstrakt?
Tænk fx på en kartoffel- eller tomatmad eller en halv avocado – med og uden salt.
Det er dén forskel, jeg snakker om.
Jeg har tidligere været storforbruger af havsalt, men er det ikke længere.
Undersøgelser har nemlig vist, at der findes mikroplastik i stort set alt – hvis ikke alt – havsalt.
Jeg er skiftet til Himalayasalt, som (indtil videre) stadig skulle være fri for plastik og forurening.
Hvis jeg en sjælden gang skal bruge flagesalt, er det dog stadig Maldon havsalt, jeg anvender.
Uanset hvad du vælger (jeg vil naturligvis anbefale dig at vælge Himalayasalt), så vælg et naturligt salt, som indeholder det fulde spektrum af mineraler og spormineraler.
Almindeligt bordsalt er renset for spormineraler og indeholder antiklumpningsmidler.
Og hvorfor indtage et ‘manipuleret produkt’ med e-numre, når der findes rene, naturlige og mere velsmagende alternativer?
Skrot det almindelige bordsalt og spis i stedet naturligt salt i naturlige mængder (smag på maden og salt tilpas).
Hvis du er bekymret for, om du får nok jod, når du udelader bordsalt (som er jodberiget) så fokuser på at spise mere tang og fisk. Du kan se hvilke fødevarer, der indeholder mest jod her. Havsalt og Himalayasalt indeholder naturligt også jod, men i mindre mængder end man finder i det berigede bordsalt.
Men nok om det – det var en opskrift på kryddersalt med 2 slags løg, vi kom fra.
Kryddersalt er i sin essens bare salt blandet op med krydderier, så mulighederne for forskellige kombinationer er uendelige.
Her har jeg kombineret salt og peber samt to slags løg – nemlig almindelige løg og hvidløg.
Kryddersaltet er perfekt at række ud efter, når du hurtigt vil tilføje lidt ekstra god smag til din mad.
Denne saltblanding kan bruges til det meste, men er måske særligt lækker på grøntsager og grøntsagsmadder (fx agurk, tomat, kartoffel og avocado), på æggeretter og på fisk og skaldyr.
Fik jeg i øvrigt sagt, at det er super nemt at lave sit eget kryddersalt? Og, at du slipper for fx tilsat sukker og e-numre, som kan være tilsat færdigblandede varianter. Og nå ja – så kan du også lave dit eget kryddersalt for en brøkdel af prisen ift. de købte varianter. De gode grunde mangler ikke, så det er faktisk bare at sætte produktionen i gang.
Til 1 portion kryddersalt
4 spsk. løgpulver
2 spsk. hvidløgspulver
2 spsk. fintmalet sort peber
2 spsk. fint Himalayasalt
1. Rør alle ingredienserne sammen og opbevar krydderiblandingen i et lukket glas. Nemt, ikke?
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.