

Pumpkin Pie Spice er en krydderiblandning bestående af ‘varme’ krydderier som kanel, ingefær og nellike.
Krydderiblandningen er voldsomt populær i bl.a. USA og Canada, hvor alt pludseligt bliver ‘pumpkin pie spiced’ henunder sensommeren. Her er krydderiblandningen nærmest = efterår.
I Danmark smager krydderiblandningen nok mere af jul. Forskellige smagsløg og traditioner, du ved.
Krydderiblandningen kan bruges, hvor du elllers ville have brugt stødt kanel.
Smagssammensætningen er naturligvis anderledes og mere kompleks, end hvis det blot var kanel, men blandningen fungerer super fint til både salt og sødt (nok mest sødt).
Pumpkin Pie Spice (PPS) kan bruges til nærmest uendeligt mange ting – for at nævne et par stykker:
– giv kaffe og varm kakao et drys eller lav en lækker latte med fx mandelmælk og PPS
– lav en efterårssmoothie med bl.a. bagt græskarkød, banan, kokosmælk, lidt ahornsirup og PPS
– smag ismasse til med PPS
– brug PPS i opskrifter på kager, pandekager, tærter, bagværk og desserter (hvor du ellers ville have brugt kanel)
– lav æblechips i ovn eller dehydrator og krydr dem med PPS
– lav bagte æbler i ovnen med smørklatter, PPS, kokospalmesukker og hakkede nødder
– smag nøddesmør eller mandelsmør til med PPS, lidt ahornsirup og havsalt (brug som dip til æbler, pærer, gulerødder)
– rist nødder, kerner og frø på en tør pande eller i lidt smør og drys dem efterfølgende med PPS (lækkert som topping på supper og mos (fx af græskar- eller sød kartoffel), som knas på kålsalater, osv.)
– bag græskar eller sød kartoffel i tern eller som fritter og krydr med PPS
– PPS kan også bruges i små mængder i fx chili con carne lignende gryderetter og i Nordafrikansk inspireret madlavning
Som du kan læse, er anvendelsesmulighederne altså virkeligt, virkeligt mange (du har sikkert selv allerede fået idéer til flere ting) og bedst af alt er, at det faktisk er vildt nemt at lave krydderiblandningen – og du kan variere mængderne af de forskellige krydderier alt efter din foretrukne smagssammensætning.
Her får du opskriften på en stor portion, der vil holde i flere måneder.
Til 1 stor portion krydderiblandning
9 spsk. stødt kanel
6 tsk. af hver: stødt muskat, stødt ingefær
3 tsk. af hver: stødt allehånde, stødt nellike, vanillepulver
Rør alle krydderierne sammen og opbevar krydderiblandingen i et lukket glas.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.