

Hvis du gerne vil have mere fisk på menuen, så er denne ret med garanti en sikker vinder hos både børn og voksne!
Der er tale om mandel-sesampaneret torsk med pandestegte blomkålsfritter OG selvfølgelig også lidt dyppelse (man må aldrig gå ned på dyppelse!) – en mayodip med lynsyltede rødløg, syltede agurker og kapers.
Jeg kalder det ‘Fish ‘n’ Chips’, men har byttet de sædvanlige kartofler ud med blomkål og panering og stegefedt til fisken er af noget bedre kvalitet en traditionelt – rigtig lækkert og noget sundere.
Til 2 personer
Mandel-sesampaneret torsk
400g torskefilet uden skind og ben (eller anden fast hvid fisk) – fersk eller optøet
1 æg
4 spsk. mandelmel (af blancherede mandler)
3 spsk. sesamfrø
1 tsk. løgpulver
½ tsk. stødt mild paprika
Himalayasalt og sort peber efter smag
Klaret smør eller ghee til stegning
Blomkålsfritter
2 mellemstore blomkål – eller ca. 500g kål (renset vægt) pr. pers.
Himalayasalt og sort peber
Klaret smør eller ghee til stegning
Mayodip
1 æggeblommer (evt. pasteuriseret)
2 dl olie (fx 1 dl mild olivenolie og 1 dl macadamiaolie)
Smag til med Himalayasalt, citronsaft og evt. lidt sennepspulver
60g lynsyltede rødløg, drænet vægt – du finder opskriften her
60g cornichoner eller gammeldags agurkesalat, drænet vægt – du finder opskriften her
25g kapers, drænet vægt
Mandel-sesampaneret torsk
1. Dup fiskefileterne tørre med køkkenrulle og skær dem i mundrette bidder.
2. Pisk æggene sammen.
3. Bland mandelmel, sesamfrø, løgpulver, paprika, Himalayasalt og sort peber sammen.
4. Dyp torskebidderne i æggemassen og derefter i melblandingen.
5. Steg de panerede torskestykker over medium varme i rigeligt af klaret smør.
6. Lad de færdigstegte torskestykker dryppe af på køkkenrulle.
Blomkålsfritter
1. Rens kålen, del i buketter og skær buketterne i mundrette bidder.
2. Steg kålbuketterne i lidt klaret smør og krydr med Himalayasalt og sort peber.
3. Blomkålsfritterne er færdige, når de er møre og med brune/let sorte kanter.
Mayodip
1. Sørg for at alle ingredienser er stuetempererede.
2. Pisk æggeblommen luftig med lidt salt (1 ‘mellem-fingrene-drys’ pr. blomme) og citronsaft (1 tsk. pr. blomme).
3. Tilsæt (i starten) kun olien dråbevis – tilsæt først næste dråbe, når den foregående er pisket helt ind i æggeblommen. Hurtigt vil det være muligt at hælde mere og mere olie i under omrøring, uden at mayoen skiller.
4. Mayonnaisen bliver tykkere jo mere olie, der piskes i.
5. Når mayonnaisen er tilpas tyk, smages den til med Himalayasalt, citronsaft og evt. lidt sennepspulver.
6. Hak de syltede rødløg og kapers groft.
7. Skær agurkerne i meget fine tern.
8. Rør rødløg, kapers og agurk i mayonnaisen.
Retten samles
Server de sprødstegte fiskebidder med blomkålsfritterne og den lækre mayodip.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.