

‘Oksebix’ er en yndet go-to ret herhjemme, når det skal gå hurtigt i hverdagen.
Min sædvanlige fremgangsmåde er at starte med masser af løg, selvfølgelig hakket oksekød (hakket kylling fungerer ligeså godt) og så nogle grøntsager, som kan varieres efter hvad køleskabet gemmer på.
‘Oksebix’ kan nemt blive en lidt kedelig omgang smagsmæssigt, men der er et par tricks du kan bruge for at få det til at smage fantastisk hver gang.
Fx kan du fokusere på løgene. Det tager lidt ekstra tid at stege løgene brune og halvsprøde, men det er virkeligt hvert et minut værd, når man smager det færdige resultat – retten får en helt anden smasmæssig dybde og mumsfaktor.
Ligeledes kan det betale sig at smage retten ordentligt til – sørg for at salte tilstrækkeligt og tænk desuden på at inkludere de øvrige smage: sødt (i denne opskrift ahornsirup), surt (i denne opskrift citronsaft) og bittert (i denne opskrift paprika).
TIP! Hvis du har lyst til et grønt drys på retten, så er finthakket persille (både krus- og bredbladet), fintstrimlet basilikum eller fintsnittede forårsløg oplagte valg!
Til 2 personer
Oksebix
250g hakket oksekød
400g løg
2 røde peberfrugter
Smag til med stødt mild paprika, stødt stærk røget paprika, chiliflager, citronsaft, evt. et dryp ahornsirup hvis ikke løg og peberfrugter leverer tilstrækkelig sødme, Himalayasalt og sort peber
Olivenolie til stegning
Ristet blomkål
2 mellemstore blomkålshoveder (500g renset kål pr. pers.) eller 1 kg frossen blomkål (jeg brugte renset og findelt frossen kål til retten)
Himalayasalt og sort peber
Klaret smør, smeltet
Ristet blomkål
1. Hvis du bruger rå blomkål, så rens kålhovederne og skær dem ud i mundrette buketter.
2. Fordel blomkålsbuketterne jævnt på en bagepapirsbeklædt bageplade og overhæld dem med lidt smeltet klaret smør og et generøst drys Himalayasalt og sort peber.
3. Vend godt rundt i buketterne, så alt dækkes af fedtstof og krydderier.
4. Rist blomkålen i en forvarmet ovn på 200C varmluft i 40-60 minutter alt afhængig af, hvor tilberedt du ønsker buketterne – jeg kan fx godt lide, at de bliver lidt sprøde og sorte i kanterne.
5. Vend rundt i buketterne et par gange undervejs for det bedste resultat.
Oksebix
1. Pil løgene og skær dem i fine tern.
2. Svits løgene af i olivenolie og lad dem stege til de er godt brune og halvsprøde – det tager typisk 15-20 minutter. Rør godt rundt undervejs.
3. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det af.
4. Tilsæt nu lidt af hver af alle krydderierne.
5. Lad kødet stege et par minutter.
6. Halver peberfrugterne, fjern stilk, frø og frøstole.
7. Skær de halverede peberfrugter over endnu engang (således at peberfrugterne nu er skåret over i kvarte) og skær dem i fine strimler.
8. Tilsæt peberfrugtstrimlerne til kødet og lad ingredienserne simre sammen, til peberfrugterne er blevet bløde og lækre.
9. Smag retten endeligt til.
Retten samles
1. Anret de ristede blomkålsbuketter på en tallerken og top med oksebix.
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.