

Et lyst og mildt brød, som både kan spises med smør/marmelade/nutella til en kop kaffe eller te eller med pålæg i madpakken.
Brødet kan krydres på mange forskellige måder – hvis du vil have et brød, der passer bedre til fx kødpålæg kan du udelade kardemomme og tilsætte fx løgpulver og hvidløgspulver eller stødt mild paprika og tørret oregano.
Til 1 brød
40g kokosfibre*
40g fedtreduceret sesammel*
6 æg
100g klaret smør eller kokosolie uden smag, smeltet
2 tsk. stødt kardemomme (kan udelades eller erstattes af andre krydderier)
1/2 tsk. havsalt
Kokosfibre, fedtreduceret sesammel, kardemomme og havsalt blandes sammen.
Tilsæt æggene og rør dejen sammen – brug en håndmixer for det bedste resultat.
Tilsæt det smeltede smør og rør det ud i dejen – dejen skal være glat og klumpefri.
Lad dejen stå i 5 minutter og rør den sammen en sidste gang.
Hæld dejen i en bagepapirsbeklædt brødform og bag brødet i en forvarmet ovn på 120C, varmluft i cirka 60 minutter.
*Kokosfibre og fedtreduceret sesammel er fedtreducerede og fiberholdige meltyper med helt andre bageegenskaber end almindeligt revet kokosmel og hjemmemalet sesammel. Kokosfibre og fedtreduceret sesammel kan altså IKKE erstattes af almindeligt revet kokosmel eller hjemmemalet sesammel, men kan fint erstattes af andre fedtreducerede meltyper – fx fedtreduceret mandelmel.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
2 Kommentarer. Leave new
Jeg spiser ikke æg, hvad kan bruges i stedet?
Hej Silicia,
Du kan måske prøve med chia- eller hørfrø’æg’ i stedet?
Jeg har ikke prøvet det, men det er umiddelbart mit bedste bud.
Hvis du prøver det af, må du meget gerne give en tilbagemelding 🙂
Mvh. Sabine