

Man kan sagtens lave lækre madtærter uden at involvere så meget som et enkelt lille gryn – det er denne tærte med bund af sød kartoffel og gulerod et fint bevis på.
At ‘gemme’ grøntsager (der er egentligt ikke nogen tvivl om, at de er der, men man tænker ikke på samme måde over, at man spiser dem, som hvis man fx sad og gnavede på en gulerod) er genialt, når man gerne vil have flere grøntsager på menuen og samtidigt på en nem og lækker måde.
Server tærten med en lækker salat til – fx en tomat- eller kålssalat – og du har et mættende måltid med masser af grønt, kulhydrat fra de søde kartofler, gode proteiner og sunde fedtstoffer fra æg og olie.
Til 2 personer + mulighed for lidt tærterester (super lækkert til madpakken!)
Tærtebund
250g sød kartoffel (renset vægt)
250g gulerod (renset vægt)
2 æg
2 strøgne tsk. Himalayasalt
1 tsk. af hver: hvidløgspulver, stødt mild paprika, chiliflager og sort peber
Tærtefyld
200g hakket oksekød
1 fed hvidløg
Olivenolie til stegning
1 bdt. forårsløg
4 æg
Himalayasalt og sort peber
Tærtebund
1. Skræl rodfrugterne og riv dem groft på et rivejern eller et Juliennejern.
2. Bland alle ingredienserne til tærtebunden sammen.
3. Fordel grøntsagsdejen i en bagepapirsbeklædt springform. Sørg for at lave en ca. 1½-2 cm høj kant hele vejen rundt.
4. Bag bunden i en forvarmet ovn på 200C i ca. 30 minutter.
Tærtefyld
1. Pil hvidløgsfedet og hak det fint.
2. Svits hvidløget af i olivenolie og tilsæt det hakkede oksekød.
3. Brun kødet af og smag det til med havsalt og sort peber.
4. Skær forårsløgene i tynde skiver.
5. Pisk æggene sammen og krydr med havsalt og sort peber.
6. Når tærtebunden har bagt i 30 minutter, tages den ud af ovnen.
7. Fordel kød og forårsløg på bunden og overhæld med æggemassen.
8. Tærten stilles nu tilbage i ovnen, hvor den skal bage endnu ca. 20-30 minutter eller indtil fyldet er fast og færdigbagt.
Indlægget indeholder affiliatelinks
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.
3 Kommentarer. Leave new
Hej Sabine.
Jeg har idag lavet din opskrift Sød kartoffel-gulerodstærte med oksekød, hvilket absolut var super lækkert. Familien kom besøg, så de gik også veltilpas fra bordet. Men jeg har en del rester. Er det ok at fryse ned?
Hej Sabine.
Jeg har lavet din ret Sød kartoffel-gulerodstærte med oksekød – hvilket er blevet nydt med velbehag. Jeg har frosset resterne ned, men er usikker på om det er ok? Håber du kan være behjælpelig.
mange hilsner
Tina Simonsen
Hej Tina,
Jeg er glad for at høre, at I kunne lide tærten 🙂
Du kan sagtens fryse resterne ned – det gør jeg tit.
Det er dejligt nemt lige at kunne tø noget tærte op til madpakken eller en nem aftensmad og den kan spises både kold og genopvarmet.
Mvh. Sabine